Συγκίνηση για την απώλεια του Μιχάλη Παναγιωτάκη

Σεμνά και αθόρυβα, όσο σεμνός και αθόρυβος ήταν και ο ίδιος, έφυγε πριν λίγες ημέρες από τη ζωή ένας γνωστός και πολύ αγαπητός συμπολίτης, ο συνταξιούχος αρτοποιός Μιχάλης Δημ. Παναγιωτάκης.

Ο Μιχάλης Παναγιωτάκης ήταν γιός του αείμνηστου παραδοσιακού αρτοποιού Δημητρίου Παναγιωτάκη και από μικρό παιδί ακολούθησε πιστά την τέχνη του πατέρα του. Ο οικογενειακός τους φούρνος, που βρισκόταν στην οδό Μονής Καρδιωτίσσης, ήταν πασίγνωστος στο Ηράκλειο και για τα μοσχομύριστα ψωμιά που παρήγαγε, αλλά και για τα παραδοσιακά παξιμάδια που πρόσφερε στο κοινό. Ο φούρνος αυτός, τα παλαιότερα χρόνια λειτουργούσε με ξύλα και ήταν από τους πρώτους στο Ηράκλειο που μετατράπηκε σε “γερμανικό”, χωρίς όμως να υποβαθμίσει την ποιότητα των υπηρεσιών και των προϊόντων του.

Μέρα και νύχτα, ο Μιχάλης εργαζόταν εκεί, βοηθώντας αρχικά τον πατέρα του, κι όταν εκείνος αποσύρθηκε από την ενεργό δράση, ανέλαβε την ευθύνη του φούρνου, συνεχίζοντας την οικογενειακή παράδοση, μέχρι την συνταξιοδότησή του, που επιτάχυναν κάποια προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε.

Ανθρωπος χαμηλών τόνων και γεμάτος καλοσύνη, ο Μιχάλης έχαιρε μεγάλης εκτίμησης για την προθυμία του να εξυπηρετήσει όλους όσοι συναλλάσσονταν μαζί του και η απώλειά του προκαλεί δικαιολογημένη συγκίνηση στην κοινωνία του Ηρακλείου.

Η “ΝΕΑ ΔΡΑΣΙΣ” συλλυπείται θερμά τις δυο αδελφές του Μαρία και Σταυρούλα και όλους τους λοιπούς συγγενείς του.

Κ.Τ.

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content