Στο … πορτοκαλί πλέον όλη η Κρήτη – Τι ανακοινώθηκε στην επίσημη ενημέρωση

Στο… πορτοκαλί πλέον βρίσκεται όλη η Κρήτη εξαιτίας της αύξησης των κρουσμάτων.

Μέχρι και σήμερα σε ομάδα υψηλής επιτήρησης (πορτοκαλί) ήταν το Ηράκλειο και το Ρέθυμνο ωστόσο ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, στο πλαίσιο της σημερινής ενημέρωσης για την πορεία του κορωνοϊού ανέφερε πως και οι υπόλοιπες περιοχές ανεβαίνουν κατηγορία.

«Το Λασίθι αλλά και τα Χανιά πλέον ανεβαίνουν κατηγορία εξαιτίας των υψηλών κρουσμάτων και βρίσκονται στο πορτοκαλί», επεσήμανε σχετικά ο κ. Χαρδαλιάς ενώ παράλληλα απεύθυνε έκκληση σε όσους δεν έχουν εμβολιαστεί να προγραμματίσουν τον εμβολιασμό τους.

 

Δύο υποχρεωτικά τεστ την εβδομάδα για τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους

Δύο υποχρεωτικά τεστ για τον κοροναϊό την εβδομάδα θα πρέπει να κάνουν από δω και πέρα όσοι ανεμβολίαστοι εργάζονται σε τουρισμό και εστίαση, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Όπως είπε ο υφυπουργός θα είναι υποχρεωμένοι να κάνουν ένα self test και ένα rapid test την εβδομάδα.

Για τη Μύκονο

Για τη Μύκονο, ο κ. Χαρδαλιάς, τόνισε πως τα δεδομένα δείχνουν μικρή τάση μείωσης, αλλά η κατάσταση ακόμη είναι κρίσιμη. Νέες συρροές είπε πως δεν υπάρχουν κι έτσι φαίνεται πως το μίνι lockdown έφερε αποτέλεσμα.

Τόνισε στην συνέχεια πως τα μέτρα στη Μύκονο θα ισχύουν κανονικά μέχρι και την προσεχή Δευτέρα και η κατάσταση θα επαναξιολογηθεί και θα ανακοινωθεί αν θα παραταθούν ή όχι.

Επιπρόσθετα απάντησε και στην κριτική που ακούστηκε περί… πισωγυρισμάτων για τα μέτρα στην Μύκονο, λέγοντας πως αν τα μέτρα δεν είχαν παρθεί, τότε όλοι όσοι ασκούν σήμερα κριτική, θα έκαναν το ίδιο, κατηγορώντας όμως την κυβέρνηση για το ότι δεν θα είχε πάρει τα μέτρα.

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ