Στο πλευρό των Καζανάρηδων ο Λ. Αυγενάκης

Συνάντηση αποσταγματοποιών με τον Υφυπουργό Οικονομικών κ. Απόστολο Βεσυρόπουλο πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τετάρτη, 24 Ιουλίου 2019 με θέμα την φορολόγηση της τσικουδιάς και του τσίπουρου.

Στη συνάντηση με τον κ. Βεσυρόπουλο, που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού και Βουλευτή Ηρακλείου κ. Λευτέρη Αυγενάκη συμμετείχαν ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Κώστας Σκρέκας, ο Δήμαρχος Τυρνάβου κ. Γιάννης Κόκουρας, εκπρόσωποι των Συλλόγων Αποσταματοποιών Ηρακλείου, Λασιθίου και Τυρνάβου, εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας Αμβυκούχων Αμπελουργών Ελλάδος, Βουλευτές και υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου Οικονομικών. 

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η πρόσφατη απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου που επιβάλλει εξίσωση φόρου της τσικουδιάς και του τσίπουρου με όλα τα αλκοολούχα. Στη συνάντηση συζητήθηκαν οι άμεσες πρωτοβουλίες που θα αναλάβει το Υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να δοθεί η απαραίτητη πίστωση χρόνου ως προς την προσαρμογή προς την απόφαση.

Ακολούθως, όλες οι πλευρές συμφώνησαν σε συνέχιση της συνεργασίας το επόμενο διάστημα προκειμένου να εξευρεθούν ρεαλιστικές λύσεις για να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα των παραδοσιακών αποσταγματοποιών και να προστατευθεί ο εγχώριος κλάδος της παραδοσιακής αποσταγματοποιίας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ