Στο Ηράκλειο η 6η Συνάντηση των Αποδήμων

Πραγματοποιήθηκε χθες Τετάρτη το βράδυ, στο κέντρο “Αναδρομές” των Αρχανών, η εναρκτήρια εκδήλωση της 6ης Παγκόσμιας Συνάντησης Απόδημου Ελληνισμού.

Η φετινή συνάντηση έχει τίτλο «Η Αυτού Μεγαλειότης ο Έλλην Μετανάστης», ενώ περιλαμβάνει μεταξύ άλλων έκθεση ιστορικού φωτογραφικού υλικού, gala και συνέδριο.

Στη χθεσινοβραδινή συνάντηση παρευρέθηκε και ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός. 

Σε σύντομο χαιρετισμό του, ο Δήμαρχος ανέφερε μεταξύ άλλων: «Ο Απόδημος Ελληνισμός, με την προκοπή του σε κοινωνίες υψηλών απαιτήσεων, και σε όλους τους τομείς που δραστηριοποιήθηκε, αποτελεί για τη χώρα μας, διαρκές παράδειγμα: αξιοσύνης, υπευθυνότητας, και επίμοχθης προσπάθειας.

       Γνωρίζουμε ότι γι’ αυτή την επιτυχημένη διαδρομή, την κοινωνική και επαγγελματική καταξίωση, κάθε συμπατριώτης μας χρειάστηκε να υπερβεί μεγάλα εμπόδια, σκληρές αντιξοότητες,  στο διαφορετικό από την πατρίδα του περιβάλλον. Το κατορθώσατε με απόλυτη επάρκεια. Και όχι μόνον αυτό: δημιουργήσατε εξαιρετικές οικογένειες, και κρατήσατε αρραγείς τους δεσμούς με την Ελλάδα.

Η 6η Συνάντηση Αποδήμου Ελληνισμού που πραγματοποιείται αυτές τις ημέρες στο τόπο μας, δημιουργεί την απαραίτητη γόνιμη επαφή και επικοινωνία,  καθώς και τις προοπτικές συνεργασίας, σε τομείς που μπορούν να αποδώσουν στην ανάπτυξη της Ελλάδας και των δικών σας επαγγελματικών πεδίων».

Η 6η Παγκόσμια Συνάντηση Απόδημου Ελληνισμού, είναι διήμερη (24 και 25 Ιουλίου), την διοργανώνει ο Οργανισμός «Η Αυτού Μεγαλειότης, ο Έλλην Μετανάστης», υπό την αιγίδα του Δήμου Ηρακλείου και περιλαμβάνει, εκτός από την εκδήλωση της Τετάρτης και συνέδριο στο Πολιτιστικό Κέντρο Ηρακλείου.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης τιμήθηκαν σημαντικοί Έλληνες του εξωτερικού. Ο Δήμαρχος παρέδωσε τιμητικό βραβείο στον διακεκριμένο χειρουργό και καθηγητή Ορθοπεδικής Παναγιώτη Γιαννούδη, ο οποίος ζει και εργάζεται στην Αγγλία. 

Τον Δήμαρχο συνόδευαν ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Γιώργος Βλαχάκης και ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Τουρισμού Gian Andrea Garancini. 

Το σημερινό πρόγραμμα της Συνάντησης

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ