Στο Φανάρι σήμερα ο νέος Αρχιεπίσκοπος – Απηύθυνε το Μικρό και το Μεγάλο Μήνυμα

Στο Φανάρι βρίσκεται σήμερα  ο νέος Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ. Ευγένιος, ο οποίος απηύθυνε το πρωί της Τετάρτης, το Μικρό Μήνυμα ενώπιον του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου.

Ακολούθησε το Μεγάλο Μήνυμα ενώπιον των μελών της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου στον  Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου, αποδεχόμενος την εκλογή του.

Οι Αρχιερείς, μέλη της Πατριαρχικής Αυλής και οι παριστάμενοι λαϊκοί αναφώνησαν “Άξιος” και συνεχάρησαν τον νέο Αρχιεπίσκοπο Κρήτης.

Η αναχώρησή του από το Ηράκλειο

Μέσα σε κλίμα συγκίνησης αναχώρησε από το Ηράκλειο προκειμένου να βρεθεί στο Φανάρι ο νέος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.Ευγένιος.

Στο αεροδρόμιο για να τους δώσουν τις ευχές του περίμεναν δεκάδες άνθρωποι, ιεράρχες, ιερείς αλλά και απλοί άνθρωποι που ήθελαν να τον χαιρετήσουν και να του ευχηθούν. Ο Αρχιεπίσκοπος ευδιάθετος  τους χαιρέτησε όλους και αναχώρησε για την Κωνσταντινούπολη, για να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες που θα τον οδηγήσουν  στην τελική φάση για τον Αρχιεπισκοπικό θρόνο.

Ο νέος Αρχιεπίσκοπος έφθασε στο Φανάρι συνοδευόμενος από τον Αρχιεγραμματέα της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Κρήτης και επίσκοπο Κνωσού Πρόδρομο Ξενάκη, και τον Πρωτοσύγγελο Μεθόδιο Βερνιδάκη για την ευχαριστία αυτού εν Συνόδω, τις ευχές των Ιεραρχών και των λοιπών παρόντων, αλλά και για να συμμετάσχει στις εργασίες της Συνόδου, οι οποίες ολοκληρώνονται την Πέμπτη 13 Ιανουαρίου.

Η ενθρόνιση του νέου Αρχιεπισκόπου Κρήτης αναμένεται να πραγματοποιηθεί τέλη Ιανουαρίου με αρχές Φεβρουαρίου.

 

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content