Στην ΠΕΔ Κρήτης ο Στ. Πέτσας με τους Αυτοδιοικητικούς

Τα γραφεία της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κρήτης επισκέφθηκε σήμερα στις 10.30 το πρωί ο αναπλ. υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, στα πλαίσια της περιοδείας του στην Κρήτη.

Τον κ. Πέτσα, που συνόδευαν ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτ. Αυγενάκης και ο Γ. Γραμματέας του ΥΠΕΣ Μιχ. Σταυριανουδάκης, υποδέχθηκαν ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης Γιαν. Κουράκης και όλοι οι Δήμαρχοι του νομού Ηρακλείου.

Μετά από μια σύντομη συνομιλία που είχε ο υπουργός στο γραφείο του κ. Κουράκη, προήδρευσε σε σύσκεψη των Δημάρχων, όπου συζητήθηκαν τα κυριότερα θέματα και προβλήματα της Αυτοδιοίκησης της Κρήτης.

Τον υπουργό κ. Πέτσα συνόδευε και ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ηρακλείου Βαγγέλης Καρκανάκης.

Μιλώντας με τους Δημάρχους, ο κ. Πέτσας είπε ότι κατά τις επόμενες μέρες θα υπάρξουν εξελίξεις στο θέμα του νέου εκλογικού νόμου. Ο νέος εκλογικός νόμος για τους ΟΤΑ θα κατατεθεί μέσα στην επόμενη εβδομάδα.

 

Ο κ. Πέτσας είπε ακόμη ότι μέσα στον Ιούνιο θα αρχίσει η συζήτηση για την πολυεπίπεδη διακυβέρνηση που θα κατανείμει σωστά και με πόρους τις αρμοδιότητες ανάμεσα στο κράτος, την περιφέρεια, τους δήμους και την αποκεντρωμενη διοίκηση, για το καλό του πολίτη.

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ