Στη Σητεία ο Γ. Πλακιωτάκης: Θα επισκευαστεί ο Άγ. Νικόλαος

Το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου στον Ξηρόκαμπο Ζήρου, που δεν άντεξε το πέρασμα του Εγκέλαδου και κατέρρευσε μετά το χθεσινό σεισμό, θα επισκευαστεί με δωρεά του γνωστού Έλληνα επιχειρηματία, Αθανάσιου Μαρτίνου, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης.

 

Ο κ Πλακιωτάκης μετέβη σήμερα στην Σητεία πραγματοποιώντας επίσκεψη στις περιοχές που επλήγησαν από τον χθεσινό σεισμό μεγέθους 6,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Παράλληλα ενημέρωσε πως είναι σε εξέλιξη ο έλεγχος σε όλα τα ιδιωτικά κτίρια, που έχουν υποστεί ζημιές και ότι θα προχωρήσει με γοργούς ρυθμούς η διαδικασία της καταγραφής και των αποζημιώσεων.

«Η πολιτεία, η κυβέρνηση, ο κρατικός μηχανισμός, είναι από την πρώτη στιγμή κοντά στους πληγέντες από τους σεισμούς. Ήρθαμε σήμερα εδώ για να συμβάλουμε στην προώθηση λύσεων αλλά και για να στηρίξουμε την τοπική αυτοδιοίκηση, τους κατοίκους, τις επιχειρήσεις που έχουν πληγεί» δήλωσε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Ο κ. Πλακιωτάκης τόνισε ότι από την ισχυρή σεισμική δόνηση, ευτυχώς δεν υπήρξαν θύματα και απ’ ότι φαίνεται, το Λασίθι, η Σητεία, άντεξαν.

Ο υπουργός Ναυτιλίας κάλεσε τους συμπολίτες του να ακολουθούν τις οδηγίες και τις υποδείξεις της πολιτικής προστασίας και να τους διαβεβαίωσε ότι η στήριξη και η αρωγή της πολιτείας θα είναι και πλήρης και αποτελεσματική.

Εκτονώνεται το σεισμικό φαινόμενο

Ισχυρές είναι πλέον οι ενδείξεις ότι υπάρχει εκτόνωση του σεισμικού φαινομένου, σύμφωνα με τον υφυπουργό πολιτικής προστασίας Ευάγγελο Τουρνά.

Το πρωί ο κ Πλακιωτάκης συναντήθηκε με τον δήμαρχο Σητείας, Γιώργο Ζερβάκη στο δημαρχείο της πόλης.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο δημαρχείο της Σητείας με εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης και άλλων τοπικών φορέων, με στόχο τη συμβολή του ΥΝΑΝΠ στην άμεση λύση των προβλημάτων που προκάλεσε ο σεισμός.

Κλειστά τα Σχολεία

Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία στο δήμο Σητείας έως και την Παρασκευή, οπότε και θα έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος των κτιριακών εγκαταστάσεων.

Σημειώνεται πως σε εφαρμογή τέθηκε άμεσα, λόγω της ισχυρής σεισμικής δόνησης, το Γενικό Σχέδιο Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών και Άμεσης/Βραχείας Διαχείρισης των συνεπειών από την εκδήλωση σεισμών «ΕΓΚΕΛΑΔΟΣ» της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, με εντολή του υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστου Στυλιανίδη.

Σε περιοχές του δήμου Σητείας, με επίκεντρο τον Ξερόκαμπο καταγράφηκαν κατολισθήσεις και σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου, Γιάννη Γουλιδάκη, μηχανήματα του δήμου απομάκρυναν βράχους που έχουν πέσει σε διάφορα σημεία του οδικού δικτύου.

 

 

 

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content