Στη σεισμόπληκτη Σάμο ο βουλευτής Μάξιμος Σενετάκης

Επίσκεψη στην Σάμο, με δική του πρωτοβουλία, πραγματοποίησε ο βουλευτής ΝΔ Ηρακλείου κ. Μάξιμος Σενετάκης, προκειμένου να διαμορφώσει προσωπική άποψη για τον τρόπο που η Πολιτεία διαχειρίζεται τις τραγικές και καταστροφικές επιπτώσεις του σεισμού που έπληξε πρόσφατα το νησί.

Ο κ. Σενετάκης αφού ενημερώθηκε από την Διευθύντρια της γενικής γραμματείας αποκατάστασης επιπτώσεων φυσικών καταστροφών κα Μαρία Κλεάνθη για τις προσπάθειες επαναφοράς των κατοίκων στην κανονικότητα και τον Αντιπεριφερειάρχη Σάμου Βασίλη Πανουράκη, για την διαχείριση του μεταναστευτικού υπό τις πρόσφατες εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας, προέβη στην παρακάτω δήλωση:

“Ήρθα στην Σάμο με δική μου πρωτοβουλία και με την τριπλή ιδιότητα του απλού πολίτη, του πολιτικού μηχανικού και του βουλευτή.

Ως απλός πολίτης εκφράζω την συμπαράσταση μου στους συμπολίτες μας που δοκιμάζονται και τα θερμά μου συλλυπητήρια στις οικογένειες των δυο άτυχων μαθητών που έχασαν την ζωή τους.

Ως πολιτικός μηχανικός θέτω τον εαυτό μου στην διάθεση των αξιόλογων συναδέλφων μου που έχουν αναλάβει το δύσκολο έργο της ταχύτερης αποκατάστασης των ζημιών σε οτιδήποτε μπορώ να φανώ χρήσιμος.

Και ως βουλευτής για να ενημερωθώ με υπεύθυνο και αξιόπιστο τρόπο για το πως η Πολιτεία διαχειρίζεται την δύσκολη αυτή κατάσταση.

Οφείλω να πω ότι από την πρώτη στιγμή που βρέθηκα στο “στρατηγείο” των επιχειρήσεων στο κλειστό γυμναστήριο στο Βαθύ, η αίσθηση που αποκόμισα είναι πως το κράτος είναι εδώ. Οι άνθρωποι της Γενικής Γραμματείας αποκατάστασης επιπτώσεων φυσικών καταστροφών με επικεφαλής την κα Μαρία Κλεάνθη ξέρουν τι πρέπει να κάνουν και το κάνουν με απόλυτη υπευθυνότητα, επαγγελματισμό και αποτελεσματικότητα. Είναι αξιέπαινοι. Αξίζουν τα συγχαρητήρια όλων μας.

Το μήνυμα είναι σαφές:

Τόσο η μεθοδική δουλειά της αποκατάστασης των πληγών που άφησε ο σεισμός, όσο όμως και το περιορισμένο εύρος των ζημιών για ένα τόσο ισχυρό χτύπημα, επιβεβαιώνει την τεράστια διαφορά επιπέδου της ευρωπαϊκής Ελλάδας, με την ασιατική Τουρκία.

Αρκεί να σκεφτεί κανείς ότι ο εγκέλαδος κτύπησε με την ίδια ένταση τόσο την Σάμο, όσο και την Σμύρνη. Η Σάμος κράτησε. Η Σμύρνη κατέρρευσε. Η Σάμος μετράει την απώλεια δυο μικρών που είχαν την ατυχία να περνάνε δίπλα από ένα εγκατελειμμένο κτίριο. Στη Σμύρνη ακόμα μετράνε απώλειες ζωών. Κάτι τέτοιες στιγμές αποδεικνύεται και επιβεβαιώνεται η εμμονή της Πολιτείας στην τήρηση των αυστηρών πολεοδομικών κανονισμών.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ