Στα γραφεία του ΟΛΗ ο Κωνστ. Κεφαλογιάννης
Ο Κωνσταντίνος Β. Κεφαλογιάννης Συντονιστής Παραγωγικών Τομέων της Νέας Δημοκρατίας συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου Γιάννη Βαρδαβά στα γραφεία του ΟΛΗ.

Το λιμάνι του Ηρακλείου αποτελεί ένα σημαντικό κόμβο για τις θαλάσσιες μεταφορές και τον Τουρισμό καθώς για πολλά χρόνια εξυπηρετεί τη μετακίνηση χιλιάδων επιβατών και τουριστών και τη μεταφορά των κρητικών εμπορευμάτων. Ενώ είναι σημαντικές οι πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει για την αναβάθμιση της πολιτικής της κρουαζιέρας στη χώρα μας.

Από τη συνάντηση στον ΟΛΗ: Νίκος Αντωνακάκης, Γιάννης Βαρδαβάς, Κων/νος Κεφαλογιάννης και Στρ. Μαγκουσάκης

 

Στην εποικοδομητική συζήτηση που ακολούθησε επισημάνθηκε ο σημαντικός και κομβικός ρόλος του λιμανιού του Ηρακλείου στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας. Καθώς αποτελεί μία σημαντική οικονομική πύλη της χώρας και τη μεγαλύτερη της Κρήτης.

Ο πρόεδρος του ΟΛΗ εκ μέρους του Οργανισμού και λόγω της απουσίας του Διευθύνοντος Συμβούλου εκτός Ελλάδος ενημέρωσε τον Κ. Κεφαλογιάννη για το σχεδιασμό της ανάπτυξης του Οργανισμού, μία ανάπτυξη που λαμβάνει υπόψη τις ιδιαιτερότητες της περιοχής και το συνολικό περιφερειακό και τοπικό αναπτυξιακό σχεδιασμό. Ενώ βρίσκεται σε αγαστή συνεργασία με τους αντιπροσωπευτικούς θεσμούς του Ηρακλείου, της κοινωνίας και των παραγωγικών φορέων.

Ο ΟΛΗ κινείται με δυναμικό τρόπο προκειμένου να εξασφαλιστούν οι απαραίτητοι πόροι από ευρωπαϊκά και εθνικά ταμεία για την ενίσχυση του μηχανολογικού εξοπλισμού των τμημάτων του λιμανιού όσο και για τις αναγκαίες παρεμβάσεις και επισκευές.

Ο Κωνσταντίνος Κεφαλογιάννης συζήτησε το θέμα της αύξησης του κόστους ελλιμενισμού. Ο πρόεδρος του ΟΛΗ τον διαβεβαίωσε ότι θα προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΛΗ σε μία επόμενη συνεδρίασή του να προχωρήσει στην ακύρωση της αύξησης των τελών ελλιμενισμού.

 

 

 ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ