Σπείρα Ηρακλειωτών εξαπατούσε διαδικτυακά επιχειρηματίες


Για σωρεία απατών σε βάρος ανυποψίαστων πολιτών συνελήφθη από την ΕΛΑΣ ένας 31χρονος Ηρακλειώτης. Από την παράνομη δράση ττου είχε αποκομίσει  “λεία” πάνω από 168.000 ευρώ! Παράλληλα, η Αστυνομία ταυτοποίησε και δυο συνεργούς του, ένα 28χρονο και ένα 23χρονο, εις βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για απάτη.

Σε σχετική ανακοίνωση της Αστυνομίας, αναφέρονται τα εξής:

Ειδικότερα ,μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα και προανάκριση αστυνομικών , προέκυψε ότι οι ανωτέρω ημεδαποί είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα διαπράττοντας απάτες με τη χρήση υπολογιστή αποκτώντας παράνομο περιουσιακό όφελος, με τη μορφή της μεταβίβασης περιουσίας και της απόκρυψης-συγκάλυψης των ιχνών της χρηματικής διαδρομής εσόδων, προερχόμενων από την εγκληματική δραστηριότητα. 

Από την έως τώρα προανάκριση εξιχνιάστηκαν επτά περιπτώσεις απάτης που τελέσθηκαν το χρονικό διάστημα από 24/9/2022 μέχρι και 04/10/2022 οποίες τα μέλη της ομάδας συνολικά το χρηματικό ποσό των 163.860 ευρώ. 

Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου εντόπισαν τον  31χρονο  ημεδαπό  και σε έρευνα  που πραγματοποίησαν στην οικία του βρήκαν και κατέσχεσαν :

  • φορητό  υπολογιστή 
  • tablet 
  • 2  κινητά τηλέφωνα 
  • το ποσό των (1.810) ευρώ 
  • 2 τραπεζικές κάρτες  
  • πλήθος τραπεζικών εγγράφων και συσκευασιών κινητής τηλεφωνίας 

Ως προς τη μεθοδολογία ,τα μέλη της ομάδας επικοινωνούσαν τηλεφωνικά με πολίτες και υπεύθυνους επιχειρήσεων σε διάφορες περιοχές της χώρας,  παρουσιάζονταν ψευδώς είτε ως πελάτες επιχειρήσεων είτε ως ενδιαφερόμενοι αγοραστές – πωλητές αντικειμένων μέσω αγγελιών σε διαδικτυακούς ιστότοπους και προφασιζόμενοι τραπεζική συναλλαγή (κατάθεση) τους αποσπούσαν  στοιχεία τραπεζικών λογαριασμών και καρτών και προσωπικών κωδικών.

Με αυτό των τρόπο αποκτούσαν πρόσβαση στους λογαριασμούς των πολιτών και  αφού πραγματοποιούσαν μεταφορές χρηματικών ποσών σε λογαριασμούς μελών της ομάδας, πραγματοποιούσαν αναλήψεις με τις τραπεζικές κάρτες που είχαν ήδη στην κατοχή τους.    

Η προανάκριση που διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου συνεχίζεται  ως προς την ταυτοποίηση και άλλων μελών της ομάδας και την εξιχνίαση και άλλων υποθέσεων απάτης. ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content