Σημαντική διάκριση που τιμά την Ομογένεια

Ένας διακεκριμένος Ομογενής που ζει και δραστηριοποιείται επαγγελματικά στο Σικάγο, ο Τζον Γ. Μάνος, επελέγη ως ΅Έλληνας της Χρονιάς῾για το 2020, όπως μας πληροφορεί ο φίλος και παλαιό στέλεχος της Κρητικής Παροικίας του Σικάγο κ. Ιπποκράτης Μπελαδάκης.

Σε σχετική ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρονται τα εξής για τη διάκριση του κ. Μάνου:

Το Ίδρυμα Ελληνικού Δικηγορικού Συλλόγου με υπερηφάνεια ανακοινώνει τον Τζον Γ. Μάνο ως τον Έλληνα της Χρονιάς το 2020. Ο Τζον είναι ένας πετυχημένος επιχειρηματίας, φιλάνθρωπος και υποστηρικτής της νεολαίας. Ο John είναι επί του παρόντος Πρόεδρος της Bank Financial, ειδικεύεται σε εμπορικά δάνεια ακινήτων σε εθνικό επίπεδο. Είναι τραπεζίτης και εγγεγραμμένος αρχιτέκτονας με επαγγελματική εμπειρία στην ανάπτυξη εμπορικών, οικιστικών και πολυ-οικογενειακών έργων.

Ο Ιωάννης γεννήθηκε στο Ρέθυμνο της Κρήτης. Το 1967, αυτός και η οικογένειά του μετανάστευσαν στις Ηνωμένες Πολιτείες και εγκαταστάθηκαν στο Σικάγο. Ως ενεργό μέλος της ελληνοαμερικανικής κοινότητας και περήφανος για τις ελληνικές του ρίζες, ο John κατείχε ηγετικούς ρόλους και υπηρέτησε ως εθελοντής σε αρκετές ελληνοαμερικανικές οργανώσεις.

Διετέλεσε Πρόεδρος της Παγκρητικής Ένωσης Αμερικής (PAA) – ένας από τους μεγαλύτερους Ελληνοαμερικανικούς οργανισμούς στις Ηνωμένες Πολιτείες και ήταν Πρόεδρος και Πρόεδρος της United Hellenic Voters of America (UHVA), μια μη κομματική, πολιτική οργάνωση.

Ο Τζον είναι επίσης υπερήφανο μέλος του Αρχιεπισκόπου Ιάκωβος Leadership 100 Endowment Fund και είναι ο αποδέκτης του διάσημου «Ellis Island Medal of Honor», το οποίο έχει αναγνωριστεί και τοποθετηθεί στο Κογκρέσο των Ηνωμένων Πολιτειών.

 

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ