Σε σκηνές και σε ξενοδοχεία διανυκτερεύουν απόψε οι σεισμόπληκτοι της περιοχής Αρκαλοχωρίου

Δεκάδες αντίσκηνα στήνουν από νωρίς το απόγευμα άνδρες του Στρατού στην περιοχή του Αρκαλοχωρίου, όπου θα φιλοξενηθούν εκατοντάδες σεισμόπληκτοι που έχουν μείνει στο δρόμο από τη μανία του Εγκέλαδου που χτύπησε χωρίς έλεος την Κρήτη.

Οι περισσότερες από τις σκηνές στήθηκαν και εξακολουθούν να στήνονται στους χώρους του Εκθεσιακού Κέντρου Αρκαλοχωρίου. Σε κάθε σκηνή μπορούν να φιλοξενούνται μέχρι 10 άτομα.

Πολλοί σεισμόπληκτοι θα φιλοξενηθούν και σε διάφορα ξενοδοχεία που φρόντισαν να εξασφαλίσουν οι αρμόδιες αρχές.

«Θα κάνουμε την προσπάθεια, απόψε, να φιλοξενήσουμε σε σκηνές και σε ξενοδοχεία μέχρι 2.500 ανθρώπους», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης, μετά και την απόφαση που λήφθηκε να στηθούν 100 σκηνές.

Αύριο αναμένονται περισσότεροι από 40 μηχανικοί που θα μεταβούν στην περιοχή για να πραγματοποιήσουν αυτοψία στα κτίρια που έχουν υποστεί ζημιές.

Στο μεταξύ, η γη εξακολουθεί να τρέμει στο Αρκαλοχώρι, ενώ αρκετοί από τους μετασεισμούς γίνονται αισθητοί σε όλο σχεδόν το νομό Ηρακλείου.

Η σεισμική ακολουθία είναι πολύ έντονη και αρκετοί σεισμοί έχουν ένταση πάνω από 4 ρίχτερ.

Σημειώνεται ότι οι σεισμολόγοι αναμένουν ένα μεγάλο μετασεισμό, η ένταση του οποίου ενδέχεται να ξεπεράσει τα 5 ρίχτερ και γι’ αυτό συστήνουν στον κόσμο της περιοχής Αρκαλοχωρίου να μην εισέρχεται στα σπίτια που έχουν ρωγμές.

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content