Σε αναβρασμό οι ξενοδοχοϋπάλληλοι της Κρήτης

Τις περαιτέρω ενέργειες τους σε μια περίοδο εξαιρετικά δύσκολη γι αυτούς και τις οικογένειες τους,  καθορίζουν σε έκτακτη γενική συνέλευση τους οι   ξενοδοχοϋπάλληλοι στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου.

Συγκεκριμένα, γίνεται ενημέρωση και αναπτύσσεται προβληματισμός για τις αναστολές και τις επαναπροσλήψεις. Ο κόσμος ενημερώνεται από τη διοίκηση του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Ηρακλείου για τα ζητήματα αυτά, ώστε να λάβει και τις παραπέρα αποφάσεις.
Όπως ξεκαθαρίστηκε, το δικαίωμα των αναστολών συμβάσεων και των επαναπροσλήψεων,  αφορά σε όλους όσους εργάστηκαν το 2019, σε τουριστικές επιχειρήσεις εποχικής λειτουργίας.
Μάλιστα, κατά την τοποθέτηση του, ο πρόεδρος του σωματείου Νίκος Κοκολάκης κάλεσε τα μέλη σε ετοιμότητα, για να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις μπροστά από
ξενοδοχεία, τα οποία δεν θα τηρήσουν την τοπική συλλογική σύμβαση Εργασίας.

 

Ξεκαθάρισε, μάλιστα, ότι είναι απολύτως βέβαιο πως θα ανοίξουν λίγα ξενοδοχεία που θα έχουν χαμηλές πληρότητες. Αλλά υπάρχει η ελπίδα τέλος Ιουλίου με αρχές Αυγούστου αυτές να ανέβουν.

Όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες που “ανέβασε” πριν από λίγο στη σελίδα του στο Facebook ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου Στέλιος Βοργιάς, η Γενική Συνέλευση συγκέντρωσε από την αρχή, πλήθος εργαζομένων που αγωνίζονται για την επιβίωσή τους.

 

 

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ