Σε αχαρτογράφητα νερά τα προεκλογικά του Δήμου Ηρακλείου

Νέα δεδομένα στα εν εξελίξει προεκλογικά πράγματα του Δήμου Ηρακλείου δημιουργεί η προχθεσινή παραίτηση του αντιδημάρχου Πέτρου Ινιωτάκη, σε συνδυασμό με τη γενικότερη, εκδηλωθείσα ή υποβόσκουσα, κινητικότητα των ενδιαφερομένων “μνηστήρων” του δημαρχιακού θώκου.

Το πρόβλημα που εξ αρχής συναντούσε μπροστά του όποιος ασχολείτο με την καταγραφή των εξελίξεων, ήταν πως δεν μπορούσε, κι ακόμα δεν μπορεί με ακρίβεια να ξεχωρίσει όλους αυτούς τους “μνηστήρες”. Και τούτο επειδή άλλοι εκδηλώνουν φανερά το ενδιαφέρον τους, ενώ άλλοι λειτουργούν περισσότερο παρασκηνιακά.

Είναι αλήθεια πως η “Δύναμη Πολιτών”, έχει δεχθεί μέχρι σήμερα πολλά πλήγματα, με αποχωρήσεις, διαφωνίες, μεμψιμοιρίες, κλπ. Όμως, η αποχώρηση Ινιωτάκη, αποτελεί πλέον το ισχυρότερο πλήγμα στην όποια συνοχή της, αφού ο παραιτηθείς αντιδήμαρχος υπήρξε συνιδρυτής της, με τον κ. Λαμπρινό και τον κ. Πασπάτη.

Σήμερα, η “Δύναμη Πολιτών” μετρά τις πληγές της, ενώ μια μεγάλη μερίδα στελεχών της υπολειτουργούσας παράταξης, αναμένουν τις εξελίξεις για να πάρει ο καθένας τις αποφάσεις του… Βλέπουν όμως όλοι, ότι οι τάσεις πλέον είναι φυγόκεντρες. Και ότι είναι θέμα χρόνου η ανακοίνωση κι άλλων αποχωρήσεων. Κάτι που, περισσότερο απ’ όλους, προβληματίζει το Δήμαρχο κ. Βασίλη Λαμπρινό.

Βέβαια, αναβρασμός δεν επικρατεί μόνο στη “Δύναμη Πολιτών”. Ανάλογο κλίμα αναμονής υπάρχει και στα άλλα στρατόπεδα των “διεκδικητών” της Λότζια. Άλλοι από αυτούς απλώς αναμένουν τις εξελίξεις, χωρίς να είναι σε θέση να τις επηρεάσουν, ενώ άλλοι προσπαθούν να προσεταιρισθούν όσους κινούνται έξω από το πρώην “μαντρί” τους.

Οι πάντες γνωρίζουν ότι η έλευση του νέου έτους επιταχύνει τις όποιες εξελίξεις. Άλλωστε, δεν απομένουν παρά μόνο τέσσερις μήνες μέχρι τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Οπότε, κάθε πρωί πλέον, οι ένοικοι της Λότζια, θα ξυπνούν με το βασανιστικό ερώτημα “μήπως υποβλήθηκε καμιά παραίτηση στη διάρκεια της νύκτας”… Δυστυχώς, κανείς πια δεν έχει εμπιστοσύνη, σε κανένα!

NEA ΔΡΑΣΙΣ

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ