Πυρκαγιά σε σπίτι της Αγίας Τριάδας – Δεν χωρούσαν τα οχήματα της Πυροσβεστικής – SOS από τη συνοικία!

Φωτιά πήρε χθες το βράδυ, στις 7.30 περίπου, μια ηλεκτρική συσκευή κουζίνας, σε σπίτι που βρίσκεται στην οδό Βουρδουμπάδων, στη συνοικία της Αγίας Τριάδας του Ηρακλείου.

Αμέσως ειδοποιήθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία που έστειλε δυο οχήματά της για να αντιμετωπίσουν την κατάσταση, αλλά… χωρίς αποτέλεσμα. Ο λόγος; Τα οχήματα της Πυροσβεστικής δεν μπορούσαν να περάσουν μέσα από τα στενά δρομάκια της συνοικίας!

Υποχρεωτικά επιστρατεύθηκε ένα μικρό πυροσβεστικό όχημα που ευτυχώς διαθέτει ο Δήμος Ηρακλείου. Οι Πυροσβέστες, με τη βοήθεια του οχήματος αυτού, έφθασαν στο σπίτι που είχε αρχίσει να καίγεται και πρόλαβαν και έσβησαν τη φωτιά στην κουζίνα, πριν αυτή επεκταθεί και στο υπόλοιπο σπίτι.

Πάντως, η κουζίνα του σπιτιού και ο παρακείμενος ενιαίος χώρος έπαθαν σημαντικές ζημιές.

Τόσο οι ιδιοκτήτες του σπιτιού, όσο και οι περίοικοι, διαμαρτύρονταν στον εκπρόσωπο της “ΝΕΑΣ ΔΡΑΣΗΣ;” για το γεγονός ότι δεν έχει φροντίσει ο Δήμος Ηρακλείου να εγκαταστήσει τουλάχιστον πυροσβεστικούς κρουνούς μέσα στις γειτονιές της Αγίας Τριάδας.

Και διερωτώνται: Αν ο μη γένοιτο, μια φωτιά πάρει διαστάσεις; τί θα γίνει; Θα λαμπαδιάσει όλη η συνοικία;

Το πρόβλημα είναι γνωστό, πολλά χρόνια τώρα, αλλά παρά τα όσα έχουν κατά καιρούς ειπωθεί, δεν έχει μέχρι σήμερα θωρακιστεί η συνοικία, που εξακολουθεί να αντιμετωπίζει πάρα πολλά λειτουργικά και όχι μόνο προβλήματα.

Η δημοτική αρχή πρέπει να ασχοληθεί πολύ σοβαρά με το συγκεκριμένο θέμα. Και να πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα που θα κάνουν ασφαλέστερη την καθημερινότητα στη γραφική συνοικία της Αγίας Τριάδας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ