Προβληματισμός με το ωράριο για τη μπουγάτσα!




Απόψε, παραμονή Πρωτοχρονιάς, αναβιώνει στο Ηράκλειο το… γευστικότατο έθιμο της μπουγάτσας! Πρόκειται για το αγαπημένο έδεσμα των Ηρακλειωτών, αλλά και των επισκεπτών της πόλης, αφού η μπουγάτσα του Ηρακλείου και η σύνδεσή της με την Πρωτοχρονιά, έχει γίνει πανελληνίως γνωστή.

Φέτος πάντως, τα νέα μέτρα που ισχύουν από χθες, έχουν μπερδέψει πολύ τα πράγματα. Τα μπουγατσατζίδικα, τις άλλες χρονιές, παρέμεναν  ανοικτά όλη τη νύχτα, μέχρι το πρωί, και εξυπηρετούσαν το κοινό. Φέτος, οι διατάξεις της Κ.Υ.Α. τους επιβάλλουν να κλείσουν στις 12 απόψε τα μεσάνυχτα, αφού ανοικτά ως τις 2 επιτρέπεται να είναι μόνο τα εστιατόρια και οι ταβέρνες. Το ερώτημα που απασχολεί τους ζαχαροπλάστες, είναι: Να τηρήσουν το έθιμο ή να εφαρμόσουν κατά γράμμα το νόμο;

Όπως δηλώνουν στη “ΝΕΑ ΔΡΑΣΗ”, θα περιμένουν τα μεσάνυχτα, οπότε… “βλέποντας και κάνοντας”. Όποιοι θέλουν απαραιτήτως μπουγάτσα, ας σπεύσουν να την προμηθευτούν μέχρι τις 12 τα μεσάνυχτα.

Αν πάντως κλείσουν τα μπουγατσατζίδικα, όπως πληροφορούμαστε, θα ξανανοίξουν στις 6 το πρωί της Πρωτοχρονιάς και θα είναι ανοικτά όλη την ημέρα, προσφέροντας τις μπουγάτσες τους.

 



ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ