Προσφορά tablets για μαθητές της Γ΄ Λυκείου της Κρήτης    

170 ταμπλέτες παρέδωσε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης στον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων Στέλιο Ζερβάκη, προκειμένου να τις χρησιμοποιούν μαθητές της Γ’ Λυκείου στο πλαίσιο της τηλεκπαίδευσης. 

Η παράδοση έγινε παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Χανίων Νίκου Καλογερή και του Αντιπεριφερειάρχη Επιχειρηματικότητας, Εμπορίου, Καινοτομίας και Κοινωνικής Οικονομίας Αντώνη Παπαδεράκη.   

«Σήμερα παραδίδουμε τις πρώτες 170 ταμπλέτες για τους μαθητές μας, που είναι στην Γ’ Λυκείου για να μπορούν να παρακολουθούν. Ξεκινούμε από τα Χανιά και το επόμενο διάστημα θα διατεθούν αντίστοιχες ταμπλέτες για τα παιδιά της Γ΄ Λυκείου σε όλα τα σχολεία της Κρήτης», δήλωσε ο κ. Αρναουτάκης.  

Ο Περιφερειάρχης στις δηλώσεις του υπενθύμισε πως η Περιφέρεια Κρήτης έχει διαθέσει από το Περιφερειακό Πρόγραμμα 2014-2020 στο Υπουργείο Παιδείας 2,5 εκ. ευρώ για την ψηφιακή και τεχνολογική αναβάθμιση των σχολείων όλης της Κρήτης, έργο που αναμένεται να ξεκινήσει μέσα στο καλοκαίρι. Παράλληλα, με αυτό το μεγάλο έργο προχώρησε και η τωρινή πρωτοβουλία στο πλαίσιο της αντιμετώπισης των συνεπειών της πανδημίας. «Εμείς θα συνεχίσουμε για να συμβάλλουμε στη νέα εποχή ώστε τα παιδιά μας να έχουν τα καλύτερα εργαλεία για ένα καλύτερο μέλλον», τόνισε ο Περιφερειάρχης. 

«Εντοπίσαμε τα παιδιά που δεν είχαν τον κατάλληλο εξοπλισμό και κάνουμε μια απόπειρα να καλύψουμε όλα τα σχολεία, ξεκινώντας σήμερα κι ελπίζουμε μελλοντικά να καλύψουμε τις ανάγκες καταρχήν για την Γ΄ Λυκείου», τόνισε ο κ. Καλογερής, εξηγώντας πως οι ταμπλέτες παραμένουν στη διαχείριση των σχολείων.  

«Οι ταμπλέτες θα διατεθούν σε μαθητές και μαθήτριες που αποδεδειγμένα δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να αγοράσουν τα ψηφιακά εργαλεία για να συμμετέχουν ισότιμα στην εκπαίδευση εξ αποστάσεως», τόνισε ο κ. Ζερβάκης, ευχαριστώντας θερμά την Περιφέρεια για την προσφορά και την στήριξη.  

Για τα Δημοτικά Σχολεία και τα Γυμνάσια αναμένεται η εξέλιξη πρωτοβουλίας του Υπουργείου Παιδείας. 

 

 

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content