Προφυλακιστέος μετά την απολογία του ο Μ. Καλομοίρης


Απολογήθηκε χθες Τετάρτη στον ανακριτή ο 29χρονος Μανώλης Καλομοίρης, κατηγορούμενος για τον φόνο του Γιώργου Ξυλούρη το μοιραίο βράδυ του διπλού φονικού στ’ Ανώγεια. Ο 29χρονος κρίθηκε προφυλακιστέος με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα και λίγο αργότερα οδηγήθηκε στις Φυλακές Χανίων.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του, Διονύση Βέρρα, ο Καλομοίρης, ήταν πολύ συναισθηματικά φορτισμένος κατά την απολογία του στον ανακριτή και την ώρα που περιέγραφε τι συνέβη μόλις αντίκρισε τον πατέρα του νεκρό έκλαιγε λέγοντας “Άδειασα όλος μέσα μου, υπήρξε σκοτάδι μπροστά μου”.

“Ο πατέρας μου ήταν ο άγγελός μου, τον είχα έγω σαν πατέρα” ανέφερε ο 29χρονος όπως είπε η έτερη δικηγόρος του, Αλεξάνδρα Σπανάκη.

Οι δηλώσεις του κ. Διονύση Βέρρα

Ο κ. Βέρρας μεταξύ άλλων, υποστήριξε ότι η οικογένεια του Γιώργου Ξυλούρη, δεν προσκόμισε το αληθινό όπλο στις αστυνομικές αρχές, καθώς στον τόπο του συμβάντος υπήρχαν δυο διαφορετικοί τύποι βολίδων (ο ένας τύπος ήταν συμβατός του όπλου που έφερε ο 29χρονος), το όπλο ωστόσο που προσκόμισαν στις αρχές δεν ταίριαζε με καμία από τις βολίδες που βρέθηκαν στον τόπο.

O κ.Βέρρας έξω από το δικαστικό μέγαρο

Αναλυτικά ο κ. Διονύσης Βέρρας ανέφερε:

“Ήταν μια συναισθηματική, εξαιρετικά φορτισμένη απολογία η οποία συγκίνησε όλους τους παράγοντες της διαδικασίας, σας διαβεβαιώνω γι’ αυτό. Είπε όλη την αλήθεια. Άνοιξε το στόμα του και την ψυχή του και έβγαλε ό,τι βίωσε εκείνα τα κρίσιμα λεπτά του Σαββάτου.

Ένα παιδί το οποίο να δονείται και να κλαίει συνεχώς και να περιγράφει με λεπτομέρειες τι του συνέβη εκείνο το βράδυ και τι σταυρό μαρτυρίου σηκώνει. Είπε ότι βγήκε έξω και είδε τη μάνα του να τραβάει τα μαλλιά της και να στρέφεται κατά του Γ. Ξυλούρη που είχε σκοτώσει τον σύζυγό της. Περιγράφει πώς πλησίασε όταν είδε τον πατέρα του πεσμένο κάτω με τη σφαίρα στο στήθος. Θάμπωσε, είπε χαρακτηριστικά τη φράση “Άδειασα όλος μέσα μου και είδα ένα σκοτάδι μπροστά μου. Σήκωσα το όπλο μου το έστρεψα προς τον δολοφόνο του πατέρα μου και άφησα τον εαυτό μου και δεν θυμάμαι τίποτα άλλο”.

Έχουμε έναν κατηγορούμενο και ευρήματα αντικειμενικά. Όσοι δεν μπορούν να καταλάβουν το υλικό που έχουν στη διάθεσή τους οι αστυνομικές αρχές μπορούν να λένε το μακρύ τους και το κοντό τους. Αυτοί που τα λένε δεν έχουν σχέση με τις οικογένειες και καλά θα κάνουν να αφήσουν τις οικογένειες στη δυστυχία τους και στο δράμα που υφίστανται και να μην κατασκευάζουν πράγματα.”

Τί είπε η δικηγόρος κ. Αλεξάνδρα Σπανάκη

Η δεύτερη δικηγόρος υπεράσπισης κ.Αλεξάνδρα Σπανάκη δήλωσε:

Η πραγματογνωμοσύνη είναι προφανές ότι κατατείνει στην πλήρη απόδειξη των ισχυρισμών του κατηγορουμένου από την πρώτη στιγμή. Έζησε μια οδυνηρή απολογία γιατί χρειάστηκε να επαναλάβει όσα εκείνος έζησε. Ήταν μια τραγική εμπειρία. Το να εισφέρει κάποιος το οποιοδήποτε αποδεικτικό υλικό εκ των υστέρων πουθενά δεν οφελεί. Θρηνούν οι οικογένειες, αλλά θρηνούμε και εμείς γιατί ένας άνθρωπος που είχε όνειρα και ζωή μπροστά του βρίσκεται ξαφνικά υπόλογος απέναντι στον νόμο με μια πολύ σοβαρή κατηγορία.

Είπε μια χαρακτηριστική φράση: “Ο πατέρας μου ήταν ο άγγελός μου. Τον είχα εγώ σαν παιδί μου”. Αντιλαμβάνεστε λοιπόν εκείνη τη στιγμή που συνειδητοποιεί τον θάνατο του πατέρα του σε πόσο δύσκολη θέση βρέθηκε;

 

 

 

FlashnewsΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content