Πλήθος κόσμου στη Μονή Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου στο Ηράκλειο (φωτογραφίες)

Πλήθος κόσμου συρρέει από χθες στην Μονή της Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου στο Ηράκλειο, που σήμερα πανηγυρίζει, προκειμένου να ανάψει ένα κερί, να κάνει μια προσευχή ή να πάει ένα τάμα.

Η αγαπημένη Μονή που συνδέει πολλές γυναίκες με την επιθυμία τους να αποκτήσουν παιδιά και την πραγμάτωση του στόχου της, συγκεντρώνει και φέτος πολλούς πιστούς καθώς πρόκειται για ένα Μοναστήρι που ουσιαστικά βρίσκεται μέσα στην πόλη.

Πρόκειται για τη νεώτερη Μονή της Αρχιεπισκοπής Κρήτης αφού μετρά μόλις 19 χρόνια ζωής.

Ο Ναός της Αγίας Ειρήνης ξεκίνησε να ανοικοδομείται το 1965 μετά από ένα τάμα της μακαριστής Ελένης Χανιωτάκη, η οποία μαζί με τη μακαριστή Σοφία Φραγκούλη ανέλαβαν πρωταγωνιστικό ρόλο στην εκπλήρωση του τάματος αυτού. Λίγα χρόνια αργότερα, το 1973, ιδρύεται ο Χριστιανικός Φιλανθρωπικός Σύλλογος Οσίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου.

Η Ιερά Μονή Οσίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου Ηρακλείου, βρίσκεται στις νότιες παρυφές της πόλης και είναι η νεώτερη Μονή της Αρχιεπισκοπής Κρήτης. Ιδρύθηκε, ως Ανδρώα Κοινοβιακή Μονή στις 14 Απριλίου 2002 με πρωτεργάτη και πρώτο καθηγούμενο τον αρχιμανδρίτη Μεθόδιο Σαμαριτάκη. Οι μοναχοί  ασχολούνται με την παραγωγή κεριού και θυμιάματιος καθώς και με τη διακονία στη ΣΤΕΓΗ ΓΕΡΟΝΤΩΝ που φιλοξενεί ηλικιωμένους και λειτουργεί στο χώρο της Μονής.

*Οι φωτογραφίες που δημοσιεύουμε είναι από τη χθεσινή μέρα ανήκουν στο Μανώλη Παξιμαδάκη και αναρτήθηκαν στη σελίδα της Μονής σε κοινωνικό δίκτυο.

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content