Πεζοδρομήσεις κέντρου Ηρακλείου: Προς συμφωνία, παρά τις επιφυλάξεις


Οι νέες πεζοδρομήσεις και τα γενικότερα κυκλοφοριακά μέτρα στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου, συζητήθηκαν για μια ακόμα φορά χθες Τετάρτη στο Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου, κατά τη διάρκεια μιας πολύωρης, όπως εξελίχθηκε, συνεδρίασης.

Μετά τις συζητήσεις και την ανταλλαγή απόψεων που έγινε, που στο σύνολό τους τάχθηκαν υπέρ των πεζοδρομήσεων, ψηφοφορία δεν έγινε, αλλά ο αντιδήμαρχος Γιαν. Αναστασάκης δεσμεύτηκε ότι η πρόταση θα επαναδιατυπωθεί και την άλλη βδομάδα θα επανέλθει για ψήφιση στο σώμα.

Στην χθεσινή συνεδρίαση, το θέμα εισηγήθηκε ο αντιδήμαρχος κ. Αναστασάκης, παρουσία του μελετητή Απ. Πρόϊου προκειμένου να τύχουν απαντήσεων τα διάφορα ερωτήματα των παρατάξεων.

Σημαντικό μέρος της συζήτησης περιστράφηκε στην “εναλλακτική” πρόταση του μελετητή  που ορίζει την έξοδο οχημάτων όχι από την οδό Χατζημιχάλη Γιάνναρη, αλλά από την οδό Σμύρνης ώστε όλο το υπόλοιπο κέντρο να μείνει “καθαρό” από οχήματα.

Από τα όσα ειπώθηκαν από τους επικεφαλής των παρατάξεων, αλλά και από παρόντες δημότες και εκπροσώπους φορέων, όλοι τάσσονται υπέρ της πλήρους πεζοδρόμησης του κέντρου, που όμως θα πρέπει να συνοδευτεί από ένα απολύτως σαφές πλαίσιο.

Στην τοποθέτησή του ο μελετητής  Απ. Πρόιος, απαντώντας στα ερωτήματα που τέθηκαν, αναφέρθηκε στις θέσεις στάθμευσης που έχουν εγκριθεί, ενώ παρέπεμψε στο παράδειγμα της Θεσσαλονίκης με αναπλάσεις που έγιναν επί δημαρχίας Μπουτάρη, στην περιοχή της παλιάς Παραλίας, με υφιστάμενους μεγάλους σταθμούς αυτοκινήτων που λειτουργούν κανονικά, με θέσεις στάθμευσης οριοθετημένες και ένα σύστημα εξάπλωσης τραπεζοκαθισμάτων, που ουσιαστικά αποτρέπει τη χαοτική παράνομη στάθμευση.

Ακολούθησαν πολλές ενδιαφέρουσες τοποθετήσεις και ο Δήμαρχος Βασίλης Λαμπρινός συνόψισε λέγοντας ότι “επί της αρχής συμφωνούμε όλοι” και πρότεινε να οριστεί μια νέα συνεδρίαση μόνο για το συγκεκριμένο θέμα που θα τεθεί σε ψηφοφορία.

 ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content