Γιατί να έχουν οι ‘επίσημοι’ προτεραιότητα στους εμβολιασμούς;

Πολλές φορές, οι μεγάλες και χτυπητές αντιθέσεις προκαλούν αναστάτωση, αμηχανία, καμιά φορά και αγανάκτηση.

Αυτό συμβαίνει τώρα και με το εμβόλιο. Κάποιοι δεν θέλουν ούτε να το ακούσουν, ούτε να το δουν, προβάλλοντας κάποιες ακατανόητες, παιδαριώδεις ή  και παράλογες δικαιολογίες.

Και κάποιοι άλλοι αγωνιούν και  “σκοτώνονται” για το πότε θα εμβολιαστούν. Δυστυχώς, στους τελευταίους συγκαταλέγονται και κάποιοι λεγόμενοι “κυβερνητικοί αξιωματούχοι”.

Χθες λοιπόν, σε κάποια νοσοκομεία της Αθήνας, ορισμένοι “κυβερνητικοί αξιωματούχοι” όπως αρέσκονται να αυτοαποκαλούνται, έσπασαν και ποδοπάτησαν τις λίστες προτεραιότητας εμβολιασμών και έκαμαν άρον – άρον εκείνοι τα εμβόλια που προορίζονταν να κάνουν υγειονομικοί! Και επειδή προς το παρόν τα εμβόλια είναι λίγα σε αριθμό, δεν έφτασαν για να εμβολιαστούν οι υγειονομικοί, οι οποίοι μάλιστα ήταν γραμμένοι στις λίστες και είχαν προτεραιότητα!

Το θέμα έγινε γνωστό και προκλήθηκε σάλος. Οπότε αναγκάστηκε να παρέμβει ο υπουργός Υγείας κ. Κικίλιας, ο οποίος απ’ ό,τι αντιληφθήκαμε, προσπάθησε να μπαλώσει κάπως τα πράγματα, κάνοντας λόγο για το κράτος που “πρέπει να συνεχίσει να λειτουργεί” και κάτι τέτοια σπαραξικάρδια. Κανονικά, ο υπουργός έπρεπε να τιμωρήσει αυστηρά όσους παρέβησαν την προκαθορισμένη προτεραιότητα στους εμβολιασμούς, αντί να προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα.

Να μην έχουμε τα ίδια κι εδώ!

Επειδή οσονούπω αρχίζουν και στην Κρήτη οι εμβολιασμοί, καλό είναι από τώρα να ξεκαθαριστεί ότι δεν πρέπει να επιτραπούν τέτοια ξεγιβεντίσματα.

Χθες διαβάζαμε και ακούγαμε σε τοπικά μέσα ενημέρωσης ρεπορτάζ για το “ποιοί θα κάνουν πρώτοι το εμβόλιο” και μπήκαν ψύλλοι στα αυτιά μας.

Σύμφωνα λοιπόν με κάποιες “πληροφορίες”(;), θα προηγηθούν Περιφερειάρχης, αντιπεριφερειάρχες, δήμαρχοι, και ούτω καθ’ εξής.

Ερωτούμε λοιπόν ευθέως:

Για ποιό λόγο θα πρέπει να εμβολιαστεί πρώτος ο Περιφερειάρχης, οι αντιπεριφερειάρχες, οι δήμαρχοι, οι αντιδήμαρχοι, κ.ο.κ.; Για να μας “δείξουν” ότι πρέπει όλοι να εμβολιαστούμε; Μα, αυτό μας το έδειξε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο Πρωθυπουργός και οι πολιτικοί αρχηγοί. Δεν περιμένουμε κανέναν άλλο να μας το “δείξει”!

Επειδή λοιπόν προβλέπουμε πως, αν γίνει κάτι τέτοιο με τους Περιφερειάρχες, Δημάρχους, και λοιπούς, θα παρεισφρύσουν στις λίστες και οι γνωστοί και άγνωστοι “κολλητοί”, με συνέπεια να μείνουν χωρίς εμβόλιο αυτοί που πραγματικά το έχουν ανάγκη λόγω εργασίας, όπως υγειονομικοί κλπ., προτρέπουμε σήμερα τους τοπικούς άρχοντες να αποποιηθούν αυτές τις ανούσιες, άχρηστες και προσβλητικές προτεραιότητες. Και να δηλώσουν από τώρα, αυτό που δήλωσαν ο Μακρόν, η Μέρκελ και άλλοι Ευρωπαίοι ηγέτες: ότι δηλαδή θα περιμένουν τη σειρά τους για να εμβολιαστούν!

Νομίζουμε ότι μια τέτοια δήλωση αποποίησης της όποιας προτεραιότητας στον εμβολιασμό, θα τους τιμήσει ιδιαίτερα, στα μάτια του κόσμου. Ενώ το αντίθετο θα τους κατατάξει στη λίστα εκείνων που ανέχονται όσους λειτουργούν σαν “κλέφτες εμβολίων”.

Κ.Τ.

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ