Παρατημένο στη φθορά του χρόνου το αρχοντικό Χαλκιαδάκη – Εικόνες από το κτίριο που το 2018 … θα γινόταν κόσμημα!

Ένα από τα παλιά και ωραία αρχοντικά του Ηρακλείου, που ανήκε στον αρχίατρο Εμμανουήλ Χαλκιαδάκη, καταρρέει καθημερινά παραδομένο στη φθορά του χρόνου και των άκαρπων, όπως δείχνει το αποτέλεσμα, προσπαθειών για την αξιοποίηση του.

Πρόκειται για το πολύπαθο κτίριο πάνω από το Πάρκο Γεωργιάδη σε εξαιρετικά προνομιακή θέση στην γωνία της Λεωφόρου Δημοκρατίας, το οποίο ο Ηρακλειώτης γιατρός κληροδότησε στον Ερυθρό Σταυρό.

Η διαχείριση του κτιρίου, που γίνεται όχι από το τοπικό παράρτημα του Ερυθρού Σταυρού αλλά κεντρικά από την Αθήνα ως σήμερα αποδεικνύεται τραγική. Το κτίριο όχι μόνον δεν αξιοποιήθηκε αλλά πριν από χρόνια ( το 2009) σώθηκε την τελευταία στιγμή από την εκποίηση του με τίμημα 1,6 εκατ ευρώ και το 2018 ανακοινώθηκε πανηγυρικά η πρόθεση να ανακαινιστεί και να γίνει κόσμημα!

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό που παρουσιάστηκε τότε , το ισόγειο του κτιρίου μετά την αποκατάσταση να φιλοξενήσει Κοινωνικό Ιατρείο και Κοινωνικό Φαρμακείο με όλον τον απαιτούμενο προσωπικό και εξοπλισμό, καθώς και να εξυπηρετήσει αποθηκευτικές ανάγκες σε παρακείμενους χώρους.

Στον πρώτο όροφο του κτίσματος αναμενόταν, όπως είχε ανακοινωθεί, να φιλοξενηθούν η διοίκηση και όλες οι διοικητικές υπηρεσίες του Παραρτήματος, ενώ σε ένα τρίτο επίπεδο, επρόκειτο να δημιουργηθούν και δύο αίθουσες διδασκαλίες για όλες τις εκπαιδεύσεις του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Αυτά είχαν ανακοινωθεί στα τέλη του Γενάρη του 2018. Από τότε τα σχέδια δεν προχώρησαν και το κτίριο σήμερα έχει την εικόνα που βλέπετε στις φωτογραφίες.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content