Πανηγυρίζει η Αγία Αικατερίνη και γιορτάζει ολόκληρη συνοικία στο Ηράκλειο

Μια ολόκληρη συνοικία πανηγυρίζει στο Ηράκλειο με αφορμή τον εορτασμό της ομώνυμης Αγίας της, της  Αγίας Αικατερίνης.

Ο ναός δεν αποτελεί μόνο το χώρο λατρείας για τη σχετικά νέα συνοικία του Ηρακλείου αλλά και σημείο αναφοράς ως τόπος λατρείας αλλά και συνάντησης των κατοίκων της περιοχής.

Όπως διαβάζουμε στην ιστοσελίδα του ιδιαίτερα δραστήριου Πολιτιστικού συλλόγου της Αγίας Αικατερίνης : Η Συνοικία αποτελεί ένα νέο προάστιο της πόλης μας, αφού ξεκινά η πρώτη εγκατάσταση μόνιμων κατοίκων μετά το 1960. Τα προηγούμενα χρόνια υπήρχαν μετόχια και «εξοχικά» με ελιές και αμπέλια, στάβλοι, και νταμάρια εξόρυξης πέτρας για τις ανάγκες οικοδομικών δραστηριοτήτων της πόλης του Ηρακλείου.

Η παλιά ονομασία της περιοχής προπολεμικά ήταν «Χρυσοπηγή», ή «Πατέλλα» και αργότερα το βόρειο τμήμα της «Νταμάρια» και το νότιο τμήμα της «Καμπεροσαλή Μετόχι». Η σημερινή ονομασία προέρχεται από τον ομώνυμο Ιερό Ναό της Αγίας Αικατερίνης, ο οποίος βρίσκεται στο κέντρο της ευρύτερης περιοχής.

Η περιοχή αποτέλεσε ξεχωριστή συνοικία και ονομάσθηκε και επίσημα «ΣΥΝΟΙΚΙΑ ΑΓΙΑΣ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ» το 1986 με την υπ/ αριθμόν 427/25-11-1986 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου και τα όρια της έχουν επαναπροσδιοριστεί σύμφωνα με την 359/2-8-1990. Η περιοχή συνορεύει δυτικά με το Μπεντεβή, τις Πατέλες και το Πόρο, νότια και ανατολικά με τη Φιλοθέη και τον Άγιο Ιωάννη και βόρεια με το Κατσαμπά».

 

  • samolis-thumbnail-Banner1
  • samolis-thumbnail-Banner2
  • samolis-thumbnail-Banner3ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content