Πανδήμως κηδεύθηκε χθες ο Γιώργος Δεικτάκης

0-18 Πανδήμως κηδεύθηκε χθες ο Γιώργος Δεικτάκης

Σπαρακτικές σκηνές εκτυλίχθηκαν σήμερα στο μητροπολιτικό ναό του Αγίου Μηνά, όπου εκατοντάδες κόσμου αποχαιρέτησαν το λαοφιλέστατο βουλευτή Ηρακλείου Γιώργο Δεικτάκη.

0-16 Πανδήμως κηδεύθηκε χθες ο Γιώργος Δεικτάκης

Απαρηγόρητη η αγαπημένη του σύζυγος Ριρίκα, με δάκρυα στα μάτια τα παιδιά του, δέχονταν τα συλλυπητήρια των προσελθόντων, που σχημάτιζαν τεράστιες ουρές για να αποτίσουν στον εκλιπόντα τον ύστατο χαιρετισμό.

0-4-3 Πανδήμως κηδεύθηκε χθες ο Γιώργος Δεικτάκης

Της νεκρωσίμου Ακολουθίας προέστη ο σεβ. Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ειρηναίος, συνεπικουρούμενος από τον Μητροπολίτη Καστελλίου, Αρκαλοχωρίου και Βιάννου κ. Ανδρέα και πλήθος ιερέων της πόλης αλλά και των ενοριών της ενδοχώρας.

giorgosdeiktakiskideia5 Πανδήμως κηδεύθηκε χθες ο Γιώργος Δεικτάκης

Επικηδείους εξεφώνησαν επίσης ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασ. Λαμπρινός, ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ηρακλείου Βαγγ. Καρκανάκης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μαλεβιζίου Σπ. Καλλέργης.

0-19 Πανδήμως κηδεύθηκε χθες ο Γιώργος Δεικτάκης

Επίσης ο δικηγόρος και στενός φίλος και κουμπάρος του Γιωρ. Μερκουλίδης, ο Πρόεδρος των Παλαιμάχων ποδοσφαιριστών του ΟΦΗ Σήφης Κορωνάκης, ο καταγόμενος από τον Κρουσώνα εφημέριος του Αγ. Κων/νου π. Κωνσταντίνος. Πιτσικάκης και εκπρόσωπος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου.

0-15 Πανδήμως κηδεύθηκε χθες ο Γιώργος Δεικτάκης

Το παρόν έδωσαν ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, ο οποίος αποχαιρέτησε με συγκινητικά λόγια τον μεταστάντα, εκ μέρους της Κυβέρνησης και των συναδέλφων του στο Κοινοβούλιο.

0-2-5 Πανδήμως κηδεύθηκε χθες ο Γιώργος Δεικτάκης

Παρόντες επίσης στην κηδεία πολλοί εν ενεργεία και πρώην βουλευτές, ο Περιφερειάρχης Κρήτης Στ. Αρναουτάκης, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Παύλος Μπαριτάκης, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασ. Λαμπρινός, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γρ. Πασπάτης, ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης Γιαν. Κουράκης, πολλοί Δήμαρχοι, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι.

IMG_5715-scaled Πανδήμως κηδεύθηκε χθες ο Γιώργος Δεικτάκης

Σύσσωμη η ΝΟΔΕ Ηρακλείου και πλήθος στελεχών της ΝΔ παρέστησαν στη νεκρώσιμη ακολουθία, αλλά και πολλά τοπικά στελέχη άλλων κομμάτων, δεδομένου ότι ο Γιώργος Δεικτάκης είχε κερδίσει την εκτίμηση και το σεβασμό όλων των πολιτικών παρατάξεων.

0-3-4 Πανδήμως κηδεύθηκε χθες ο Γιώργος Δεικτάκης

Δυναμικό παρόν έδωσε σήμερα στον Άγιο Μηνά και ο Κρουσώνας, απ’ όπου καταγόταν ο εκλιπών, αλλά και πλήθος κόσμου από πολλά χωριά του Μαλεβιζίου και άλλων επαρχιών, τιμώντας τις υπηρεσίες που προσέφερε σε όλο το νομό Ηρακλείου ο Γιώργος Δεικτάκης.

giorgosdeiktakiskideia3 Πανδήμως κηδεύθηκε χθες ο Γιώργος Δεικτάκης

0-5-2 Πανδήμως κηδεύθηκε χθες ο Γιώργος Δεικτάκης

0-1-6 Πανδήμως κηδεύθηκε χθες ο Γιώργος Δεικτάκης

0-17-e1575297799822 Πανδήμως κηδεύθηκε χθες ο Γιώργος Δεικτάκης

Επί της σορού του κατατέθηκαν πλήθος στέφανα, αλλά και στην είσοδο του μητροπολιτικού ναού υπήρχαν δεκάδες στέφανα και ανθοδέσμες.

giorgosdeiktakiskideia2 Πανδήμως κηδεύθηκε χθες ο Γιώργος Δεικτάκης

Ποιος ήταν ο Γιώργος Δεικτάκης

deiktakis Πανδήμως κηδεύθηκε χθες ο Γιώργος ΔεικτάκηςΟ Γιώργος Δεικτάκης με καταγωγή από τον Κρουσώνα, γεννήθηκε στο Ηράκλειο το 1946.

Από μικρός του άρεσε το ποδόσφαιρο και εντάχθηκε στον ΟΦΗ, όπου αγωνίστηκε ως ποδοσφαιριστής.

Μετά το γυμνάσιο, σπούδασε Οδοντιατρική στην Ιταλία και την Θεσσαλονίκη.

Μετά την στρατιωτική του θητεία ασχολήθηκε με την οδοντιατρική, όπου διέπρεψε.

277816_460765903954492_230756814_o Πανδήμως κηδεύθηκε χθες ο Γιώργος Δεικτάκης

Παντρεύτηκε με την Ειρήνη (Ριρίκα) Κοκαλά και απέκτησαν δύο γιους: Τον Νίκο, που συνεχίζει στα βήματα του πατέρα του ως εξαίρετος οδοντίατρος και τον Γιάννη, που συνεχίζει κι αυτός στα βήματα του πατέρα του στην πολιτική.

42c863d6-3134-4efd-82f2-7ca2e5446a9d-800x420 Πανδήμως κηδεύθηκε χθες ο Γιώργος Δεικτάκης

Ο Γιώργος Δεικτάκης ασχολήθηκε ενεργά με την πολιτική από το 1984 και στις εκλογές του 1986 ο κουμπάρος του Κωνσταντίνος Μητσοτάκης (του βάφτισε τον Γιάννη) τον έβαλε στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ (οι εκλογές τότε έγιναν με λίστα) στην τελευταία τιμητική θέση.

Στη διάρκεια της θητείας του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη ως Πρωθυπουργού, ο Γιώργος Δεικτάκης διετέλεσε σύμβουλός του.

Βουλευτής με τη ΝΔ εξελέγη το 2000, το 2004 και το 2012.

deiktakis2-1200x800 Πανδήμως κηδεύθηκε χθες ο Γιώργος Δεικτάκης

Το 2012 διαδέχθηκε τον Θανάση Καρούντζο στη θέση του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης. Η θητεία του διήρκεσε από τις 7-8-2012 έως και τις 5-5-2014, οπότε επέστρεψε στα κοινοβουλευτικά έδρανα αντικαθιστώντας ως πρώτος επιλαχών των εθνικών εκλογών τον Μανώλη Κεφαλογιάννη ο οποίος είχε παραιτηθεί για τη συμμετοχή στις ευρωεκλογές.

25223 Πανδήμως κηδεύθηκε χθες ο Γιώργος Δεικτάκης

Ο Γιώργος Δεικτάκης ήταν ένας εκ φύσεως ευγενής άνθρωπος. Σε όλη του τη ζωή βρισκόταν δίπλα σε όλους όσοι τον είχαν ανάγκη. Άριστος οδοντίατρος, δεχόταν καθημερινά πλήθος κόσμου στο ιατρείο του. Σε πάρα πολλούς πρόσφερε εντελώς δωρεάν τις υπηρεσίες του, ενώ αισθανόταν ιδιαίτερη ικανοποίηση αν του δινόταν ευκαιρία να βοηθήσει όσους ζητούσαν τη συμπαράστασή του.

Ως πολιτικός, ήταν σταθερός στις πεποιθήσεις του και υπερασπιζόταν με πάθος τις ιδέες του. Πρόσφερε ανεκτίμητες υπηρεσίες στην παράταξή του, με την εντιμότητα που τον διέκρινε, γεγονός που αναγνώριζαν όλοι, ακόμα και οι πολιτικοί του αντίπαλοι.

Η “ΝΕΑ ΔΡΑΣΙΣ” απευθύνει εγκάρδια συλλυπητήρια στην αγαπημένη του σύζυγο Ριρίκα, που στεκόταν πάντα δυναμικά στο πλάι του, καθώς και στους δυο γιούς του, που δικαιολογημένα αισθάνονται υπερήφανοι για τον πατέρα τους.

 

 

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ