Ολοκληρώνονται φέτος οι μελέτες για τον ΒΟΑΚ

 

Για τα μεγάλα έργα υποδομών και για ολόκληρο τον σχεδιασμό του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για τα έργα σε όλη τη χώρα μίλησε ο γενικός γραμματέας Υποδομών, Γιώργος Καραγιάννης, σε συνέντευξή του στο «Βήμα της Κυριακής».

«Σήμερα ρεαλιστικά χαρακτηρίζουμε το 2021 ως χρονιά ορόσημο για τις υποδομές της χώρας. Το πακέτο έργων άνω των 13 δισ. € είναι το μεγαλύτερο που έχει υλοποιηθεί στην Ελλάδα», είπε ο κ. Καραγιάννης.

Tι είπε για τον BOAK

Ο κ. Καραγιάννης αναφέρθηκε στα έργα που έμεναν χρόνια στα χαρτιά, που σήμερα, δεν προχωρούν απλώς, αλλά μπαίνουν σε φάση αδειοδότησης και εγκρίσεων.

Κλείνοντας, σημείωσε: «Για τον πολύπαθο Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης (Β.Ο.Α.Κ.) σε 1,5 χρόνο αναθέσαμε 14 μελέτες και κατατέθηκε ήδη για έγκριση από το Υπ. Περιβάλλοντος και Ενέργειας, η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για το τμήμα Χερσόνησος-Νεάπολη. Μέχρι το καλοκαίρι θα κατατεθούν αντίστοιχα για το μεγάλο τμήμα Χανιά-Ηράκλειο και τη βελτίωση των ήδη υλοποιημένων παρακάμψεων των μεγάλων πόλεων. Η ολοκλήρωση των μελετών από το Υπουργείο Υποδομών είναι το μεγαλύτερο βήμα που έχει γίνει ποτέ για τον ΒΟΑΚ».

 

 

 

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ