Ολόκληρο δάσος από χασισόδενδρα βρέθηκε στη Βιάννο

Ολόκληρο… δάσος από χασισόδενδρα εντόπισε η Αστυνομία το απόγευμα του Σαββάτου στην περιοχή της Βιάννου. Η οργανωμένη αυτή καλλιέργεια αποτελείτο από 454 δενδρύλλια, δεν βρέθηκαν όμως οι καλλιεργητές που αναζητούνται.

Σχετική ανακοίνωση της ΕΛΑΣ αναφέρει:

Ολοκληρώθηκε χθές (02.10.2021) το απόγευμα, συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση σε δασική περιοχή του Δήμου Βιάννου, κατά τη διάρκεια της οποίας, εντοπίστηκε καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης και κατασχέθηκαν συνολικά τετρακόσια πενήντα τέσσερα (454) δενδρύλλια κάνναβης. 

Ειδικότερα, στο πλαίσιο των συντονισμένων ενεργειών και δράσεων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης καθώς και εφαρμογής ειδικού σχεδίου εξερευνήσεων για την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης και ύστερα κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου, χθές (02.10.2021) πραγματοποιήθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση εξερεύνησης.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν αστυνομικοί της ανωτέρω υπηρεσίας, με την συνδρομή αστυνομικών  των Τμημάτων Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ηρακλείου και Μεσσαράς, αστυνομικών της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας Ηρακλείου και αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Βιάννου.

Κατά την διάρκεια της επιχείρησης εντοπίστηκε σε δασική περιοχή του Δήμου Βιάννου μία καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης η οποία ήταν σε τρείς ειδικά διαμορφωμένους χώρους αποτελούμενη συνολικά από τετρακόσια πενήντα τέσσερα (454) δενδρύλλια κάνναβης, στο στάδιο της πλήρους ανάπτυξης ύψους έως 2,5 μέτρα, τα οποία εκριζώθηκαν  και κατασχέθηκαν.

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου.

 

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content