Ολοήμερο για τον Εθνάρχη Ελευθέριο Βενιζέλο

Ένα πολύ σημαντικό, ολοήμερο αφιέρωμα θα πραγματοποιηθεί στα Χανιά, κατά την επέτειο του θανάτου του Εθνάρχη Ελευθερίου Βενιζέλου και του Σοφοκλή Βενιζέλου.

Το ερχόμενο Σάββατο 16 Μαρτίου, στις 11:00 το πρωί, θα πραγματοποιηθεί στους Τάφους των Βενιζέλων, στον Προφήτη Ηλία Χανίων το ετήσιο πολιτικό μνημόσυνο των Ελευθερίου και Σοφοκλή Βενιζέλου που διοργανώνουν  η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, ο Δήμος Χανίων και το Εθνικό Ίδρυμα «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος».

Ομιλήτρια θα είναι η Kate Smith, Πρέσβης της Μεγάλης Βρετανίας στην Ελλάδα.

Πριν από το μνημόσυνο θα τελεσθεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Προφήτη Ηλία, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κυδωνίας και Αποκορώνου Δαμασκηνού.

Σε περίπτωση κακοκαιρίας το Β΄ μέρος της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί στο Λύκειο Ακρωτηρίου (πρώην Πολυκλαδικό)

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, στις 19:00, στην αίθουσα «Σταύρος Σ. Νιάρχος» του Μεγάρου Μητροπολίτης Ειρηναίος Γαλανάκης, στη Χαλέπα, θα γίνουν οι απονομές των βραβείων  του ΙΖ΄ Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού Δοκιμίου για τον Ελευθέριο Βενιζέλο,  που φέτος  είχε θέμα «Ο πολιτισμός του μικρασιατικού ελληνισμού». Την εκδήλωση οργανώνει το Εθνικό Ίδρυμα «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Επίσης, εταίροι του Ιδρύματος θα αναγορευτούν οι Διογένης Βαλαβανίδης, Θεόδωρος Κατερινάκης, Αντώνης Σπανουδάκης.
Η εκδήλωση θα κλείσει με παραστασιακό δρώμενο από μαθητές της ΣΤ΄ Τάξης του Δημοτικού Σχολείου Ναυστάθμου Κρήτης.  Υπεύθυνος δάσκαλος: Αριστόκριτος Τομαζινάκης, Διευθυντής Σχολείου

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ