Όλοι φέτος στον Στρούμπουλα και … η παρέα του Τίμιου Σταυρού

Μια ομάδα ανθρώπων φροντίζει το ναό κι έγραψε βιβλίο βοηθώντας να μείνουν οι μνήμες ζωντανές

Όταν πήγαν για πρώτη φορά στον Τίμιο Σταυρό στον Στρούμπουλα τους σήκωναν στα χέρια οι γονείς τους. Σήμερα ενήλικες πια, έχοντας σηκώσει τα δικά τους παιδιά ως τον Στρούμπουλα, έχουν γράψει στο κοντέρ τους πολλά χιλιόμετρα, ανεβοκατεβαίνοντας στον Τίμιο Σταυρό.

Φυσικά και θα βρίσκονται εκεί Δευτέρα και Τρίτη που γιορτάζει ο μικρός ναός αλλά θα είναι μια από τις πολλές φορές που ανεβαίνουν κάθε χρόνο. Πρόκειται για την παρέα των φίλων του Τιμίου Σταυρού, που όπως είπε ένας εξ αυτών στη neadrasis, o Κώστας Βρέντζος: “είναι ακριβώς αυτό, μια παρέα που είμαστε δεμένοι  με ότι έχει να κάνει με τον Τίμιο Σταυρό. Ο Τίμιος Σταυρός, το οροπέδιο του Στρούμπουλα και η Τύλισος από όπου είμαστε εμείς είναι άρρηκτα δεμένα. Πηγαίνουμε από παιδιά και προσπαθούμε συνεχώς να βελτιώνουμε την κατάσταση και θα πηγαίνουμε όσο θα μπορούμε”.

Μάλιστα η παρέα προκειμένου να καταθέσει όσα στοιχεία κατάφερε να συγκεντρώσει πριν από λίγους μήνες εξέδωσε και ένα βιβλίο με τίτλο: “Ο Τίμιος Σταυρός στον Στρούμπουλα Τυλίσου”.

Το βιβλίο αναφέρεται σε ιστορίες από το παρελθόν που συνέβησαν στην περιοχή του τίμιου Σταυρού στον Στρούμπουλα αλλά και γεγονότα που έζησε η ομάδα – παρέα που έχει αναλάβει αφιλοκερδώς την επιμέλεια της περιοχής .

Πάντως η παρέα του Τίμιου Σταυρού πάντα βρίσκει δουλειές να κάνει στην κορυφή του Στρούμπουλα ακόμα και τις φορές που πάνε βόλτα για να ξεσκάσουν ή απλώς να προσευχηθούν.

Φέτος για άλλη μια φορά θα γίνει εσπερινός τη Δευτέρα και λειτουργία την Τρίτη που πολλούς πιστούς να ανεβαίνουν ως τον Στρούμπουλα για τη χάρη του Τίμιου Σταυρού.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content