Οι Νέοι Δρόμοι διαφωνούν με δημιουργία Νυκτερινού ΕΠΑΛ

Την αντίθεσή της εξέφρασε η δημοτική παράταξη ΝΕΟΙ ΔΡΟΜΟΙ της αντιπολίτευσης στο Δήμο Μαλεβιζίου, για την πρόταση της δημοτικής αρχής να δημιουργηθεί Νυκτερινό ΕΠΑΛ στο Γάζι.

Τους λόγους της διαφωνίας της αναλύει η παράταξη με ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα, η οποία αναφέρει τα εξής:

Καταψηφίζουμε την πρόταση για δημιουργία νυκτερινού ΕΠΑΛ για τους παρακάτω λόγους:

1) Θεωρούμε προτεραιότητα τη δημιουργία ημερήσιου ΕΠΑΛ, αφού εκατοντάδες μαθητές της περιοχής μας μετακινούνται καθημερινά στο Ηράκλειο με δύο τουλάχιστον λεωφορεία. Ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί από τους μαθητές που τώρα φοιτούν στο Λύκειο Γαζίου, γιατί δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στην μετακίνηση.

2)Δεν έχει γίνει έρευνα για τον αριθμό των μαθητών της περιοχής μας που φοιτούν σε νυκτερινό ΕΠΑΛ. Θεωρούμε ότι είναι πολύ μικρός αριθμός, αφού απαιτούνται προϋποθέσεις για την εγγραφή. Έτσι οι μαθητές που θα συμπληρώσουν τα τμήματα δεν θα είναι από το Δήμο μας. Τα σχολικά μας κτίρια με τόση επιβάρυνση που έχουν δεν μπορούν να φιλοξενήσουν εκατοντάδες ακόμη μαθητές από άλλες περιοχές. Εξ άλλου η αύξηση των μαθητών στο Δήμο μας είναι η μεγαλύτερη Πανελλαδικά και απαιτούνται προσεκτικές κινήσεις.

3)Η συστέγαση δύο σχολείων δημιουργεί προβλήματα και υποβαθμίζει την εκπαιδευτική διαδικασία.  600 μαθητές του Γυμνασίου το πρωί και 400 μαθητές το βράδυ μαζί με 150 καθηγητές θα επιβαρύνουν το κτίριο, θα δημιουργήσουν προβλήματα από την κοινή χρήση αιθουσών, γραφείων και εργαστηρίων, θα αποκλείσουν το Γυμνάσιο από τις απογευματινές και βραδινές δραστηριότητες, θα υπάρχουν θέματα καθαριότητας (τώρα με την πανδημία και απολύμανσης) κλπ.

4) Οι μαθητές του Γυμνασίου δικαιούται να φοιτούν σε ένα σχολείο που τους παρέχει όλες τις ευκαιρίες για μάθηση. Θέλουμε το περιβάλλον αυτό να μείνει σταθερό και να μην υποβαθμιστεί για κανένα λόγο.

Προτείνουμε να αποσυρθεί η πρόταση και να ακολουθήσει διαβούλευση με τους συλλόγους γονέων και καθηγητών, αλλά και τοπικούς φορείς.

Καλούμε την δημοτική Αρχή να προχωρήσει με γρήγορες διαδικασίες στην ανεύρεση οικοπέδου για την κατασκευή ημερήσιου ΕΠΑΛ. Είμαστε στην διάθεση της να βοηθήσουμε στην κατεύθυνση αυτή. Εξ άλλου είχαμε ψηφίσει στο Δ.Σ. την δημιουργία ΕΠΑΛ και είχαμε προσδιορίσει σαν  περιοχή δημιουργίας του την Αγία Μαρίνα. (Περιοχή Χαλέπας).

 

 

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ