Οι Δήμαρχοι της Μεσαράς για το Μουσείο

Οι Δήμαρχοι Γόρτυνας και Φαιστού κ. Κοκολάκης και Νικολιδάκης έκαμαν σήμερα την ακόλουθη κοινή δήλωση για το θέμα των εκθεμάτων του Μουσείου Μεσαράς:

Με αφορμή το ζήτημα που έχει ανακύψει αναφορικά με το νέο Μουσείο της Μεσαράς, άμεσα επικοινωνήσαμε με το Υπουργείο Πολιτισμού προκειμένου να ενημερωθούμε για όλες τις πτυχές του θέματος, έγκυρα και αναλυτικά.  Τόσο από το Υπουργείο Πολιτισμού, όσο όμως και μετά από επικοινωνία με την Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ηρακλείου κ. Βασιλική Συθιακάκη, υπήρξε η άμεση διαβεβαίωση πως δεν τίθεται κανένα ζήτημα απώλειας εκθεμάτων ή αποψίλωσης του Μουσείου της Μεσαράς, καθώς και η διευκρίνιση πως 21 συνολικά εκθέματα από το Ιστορικό Μουσείο Κρήτης έχει ήδη αποφασιστεί να μεταφερθούν στο Μουσείο Μεσαράς, επειδή ακριβώς σχετίζονται άμεσα με την ιστορία της περιοχής.

Ο κ. Νικολιδάκης
Ο κ. Κοκολάκης

Παρ’ όλα αυτά και παρά τις διαβεβαιώσεις που υπήρξαν, οι πιέσεις, αλλά και η συνεργασία με το αρμόδιο Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού συνεχίζονται, ενώ αύριο Σάββατο 12 Δεκεμβρίου, που ο Υφυπουργός κ. Λευτέρης Αυγενάκης θα βρίσκεται στη Μεσαρά, προκειμένου να υπογράψει συμβάσεις σημαντικών αθλητικών έργων για την περιοχή, θα υπάρξει σχετική συζήτηση για το θέμα, αλλά και για την οργάνωση μιας συνάντησης με την ίδια την Υπουργό.  Στόχος της συνάντησης με την Υπουργό είναι να τεθούν όλα τα θέματα και να δοθούν απαντήσεις αναφορικά με την ολοκλήρωση των αναγκαίων μελετών, την τοποθέτηση των εκθεμάτων, αλλά και την λειτουργία του Μουσείου της Μεσαράς, το οποίο οφείλει να αποτελεί κόσμημα πολιτισμού για ολόκληρη την Κρήτη.

 

 

 

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ