Οδύνη για την απώλεια του Ματθαίου Μαμαλάκη

Μεγάλη συγκίνηση προκαλεί σε όλους τους Ηρακλειώτες και ιδιαίτερα στους κατοίκους της Μεσαράς, το θλιβερό άγγελμα του θανάτου ενός εκλεκτού τέκνου του τόπου μας, του Ματθαίου (Μαθιού) Μαμαλάκη, που έφυγε σήμερα από τη ζωή σε ηλικία 93 ετών.

Ο Ματθαίος Μαμαλάκης ήταν ένας αξιοσέβαστος άνθρωπος που τίμησε την Κρήτη σε όλη τη διάρκεια της ζωής του και με πολλούς τρόπους. Είχε κερδίσει την αγάπη όλους του κόσμου με την προσφορά του, την ευγένεια που τον διέκρινε, και τις πρωτοπόρες πρωτοβουλίες που ανελάμβανε κατά καιρούς.

Από νεαράς ηλικίας ασχολήθηκε με το εμπόριο και τις γεωργικές καλλλιέργειες και επιχειρήσεις με άλλους συγγενείς του προχώρησαν σε πολύ σημαντικές αναπτυξιακές πρωτοβουλίες στην περιοχή της Μεσαράς. Αργότερα μετέβη οικονειακώς στη Θεσσαλονίκη όπου έζησε δυο χρόνια παρακολουθώντας αναπτυξιακές προσπάθειες και πρωτοβουλίες, τις οποίες ακολούθως εφάρμοσε και στη Μεσαρά όταν επέστρεψε.

Στον Μαθιό Μαμαλάκη οφείλεται μεγάλο μέρος των πρωτοβουλιών για την σύγχρονη καλλιέργεια της ντομάτας, η εφαρμογή της τεχνητής βροχής, η εγκατάσταση μηχανών Μαλκότση, κ.α. ανάλογες πρωτοποριακές πρωτοβουλίες.

Συνεργάστηλε για χρόνια, αρμονικά και αποδοτικά, με τον αδελφό του Βαγγέλη Μαμαλάκη και εξυπηρέτησαν μαζί χιλιάδες αγροτών της Κρήτης.

Επί χούντας ο Ματθαίος Μαμαλάκης συνελήφθη και βασανίστηκε λόγω αντιστασιακής δράσης που είχε αναπτύξει και μετά την πρώτη της χούντας συνέχισε τις εμπορικές και επιχειρηματικές του δραστηριότητες. Παράλληλα, στήριζε δυναμικά πολιτιστικές και εκπαιδευτικές πρωτοβουλίες, ως αντιπρόεδρος του Συλλόγου Φίλων του Πανεπιστημίου Κρήτης, ως ιδρυτικό στέλεχος του Μουσείου Κρητικής Εθνολογίας στους Βώρους, κ.α.

Δημιούργησε μια αξιοζήλευτη οικογένεια και αξιώθηκε να δει πλήρως αποκατεστημένα τα παιδιά του, να χαίρουν μεγάλης εκτίμησης από την κοινωνία.

Η κηδεία του Ματθαίου Μαμαλάκη θα γίνει αύριο Σάββατο και ώρα 12 το μεσημέρι, από τον ιερό ναό της Παναγίας, στους Βώρους.

Η “ΝΕΑ ΔΡΑΣΙΣ” απευθύνει εγκάρδια συλλυπητήρια στους οικείους του, ιδιαίτερα δε στην κόρη του Μαρινέλα και τον γαμπρό του Μιχάλη Σταυρακάκη, καθώς και στον αδελφό του Βαγγέλη Μαμαλάκη.

Κ.Τ.

 

 

  • samolis-thumbnail-Banner1-1
  • samolis-thumbnail-Banner2-1
  • samolis-thumbnail-Banner3-1


ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content