Οδύνη για την απώλεια της Χαράς Αθανασάκη – Μιχαηλίδου


Με μεγάλη θλίψη οι Ηρακλειώτες πληροφορούνται πως έφυγε από τη ζωή, νικημένη από την επάρατη νόσο, η καθηγήτρια των ΤΕΙ και πρώην Νομάρχης Ηρακλείου Χαρά Αθανασάκη – Μιχαηλίδου.

Η Χαρά Αθανασάκη – Μιχαηλίδου υπηρέτησε από διάφορες θέσεις στις οποίες βρέθηκε κατά καιρούς, το σύνολο της τοπικής κοινωνίας, θέτοντας στη διάθεση των τοπικών αναγκών όλες τις γνώσεις και τις εμπειρίες της.

Ανθρωπος ευγενής, εργατικότατη, με ήθος και ευπρέπεια, έτυχε της αγάπης και της εκτίμησης όλων όσοι είχαν την τύχη να την γνωρίσουν και να συνεργαστούν μαζί της.

Παναγιώτης και Χαρά Μιχαηλίδου

 

Έχοντας πάντα δίπλα της, ακλόνητο συμπαραστάτη, τον σύζυγό της καθηγητή Παν. Μιχαηλίδη, πορεύτηκε πάντα στο δρόμο του χρέους και της διαρκούς προσφοράς.

Ιδιαίτερη συγκίνηση προκαλεί η απώλειά της στο προσωπικό του ΕΛΜΕΠΑ (πρώην ΤΕΙ Κρήτης), του οποίου υπήρξε διακεκριμμένη καθηγήτρια και η πρώτη Πρόεδρος του Ιδρύματος.

Η κηδεία της Χαράς Αθανασάκη – Μιχαηλίδου θα γίνει αύριο Παρασκευή και ώρα 4 το απόγευμα από την Παναγία Ελεούσα στην Ιεράπετρα.

Η ΝΕΑ ΔΡΑΣΙΣ απευθύνει εγκάρδια συλλυπητήρια στους οικείους της.

 

Συλλυπητήρια ανακοίνωση του ΕΛΜΕΠΑ

Η πρυτανεία του ΕΛΜΕΠΑ σε ανακοίνωση που εξέδωσε τονίζει:

“Η Χαρά Αθανασάκη – Μιχαηλίδη δεν είναι πια μαζί μας… Η Χαρά, η συνάδελφος, η Πρόεδρος επί σειρά ετών του ΤΕΙ Κρήτης, η αγαπημένη μας φίλη, έφυγε, βυθίζοντας στη θλίψη την ακαδημαϊκή κοινότητα του Ιδρύματός μας. Θα τη θυμόμαστε όπως ήταν: χαμογελαστή, δίκαιη, δυναμική, εργατική, οραματίστρια…

Από τους πρωτεργάτες της ένταξης των ΤΕΙ στην Ανώτατη Εκπαίδευση, τους αναμορφωτές του ΤΕΙ Κρήτης και μια εκ των βασικών συντελεστών της εξαιρετικής του διαδρομής από το 2001 έως και την εξέλιξή του σε Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο το 2019.

Η Χαρά Αθανασάκη διετέλεσε Πρόεδρος του ΤΕΙ Κρήτης από το 2002 έως το 2008. Ήταν Ομότιμη Καθηγήτρια του ΤΕΙ Κρήτης από το 2011 και του ΕΛΜΕΠΑ από το 2019.

Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στον σύζυγο της Χαράς Αθανασάκη, Παναγιώτη Μιχαηλίδη, στα παιδιά και την οικογένειά της.

Αγαπημένη μας Χαρά, η οικογένεια του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου, του Ιδρύματός σου, σε αποχαιρετά με αγάπη και σεβασμό”.

 

 

Συλλυπητήρια ανακοίνωση Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού –Βουλευτή Ηρακλείου, κ. Λ. Αυγενάκη, για την απώλεια της Χαράς Αθανασάκη

«Αποχαιρετούμε με βαθιά συγκίνηση την Χαρά Αθανασάκη, έναν εξαίρετο άνθρωπο, μια συντοπίτισσα με σπουδαία συνεισφορά στην πρόοδο της τοπικής κοινωνίας.

Η Χαρά Αθανασάκη υπηρέτησε με σθένος το ΤΕΙ Κρήτης ως Πρόεδρος αλλά και ως Ομότιμη Καθηγήτρια έως και τη μετεξέλιξή του σε Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, με την πορεία της να αναγνωρίζεται από σύσσωμη την ακαδημαϊκή κοινότητα. Διέθετε υψηλές αρχές και αξίες, τις οποίες προέτασσε αδιάλειπτα μέσα από την πολυδιάστατη δράση της.

Σε αυτοδιοικητικό επίπεδο, διετέλεσε νομάρχης Ηρακλείου, βοηθώντας στην ανάδειξη των προβλημάτων του τόπου μας και στην εξεύρεση λύσεων για τη βελτίωσή του, πάντοτε με φιλότιμο, ευσυνειδησία και υψηλή αίσθηση του καθήκοντος απέναντι στους συμπολίτες μας.

Εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια κι εύχομαι καλή δύναμη στην οικογένειά της.

Φίλη Χαρά, σε χαιρετούμε. Δεν σε ξεχνούμε. Θα σε θυμόμαστε πάντα». 

 

 

Συλλυπητήρια  Περιφερειάρχη Κρήτης για τον θάνατο της Χαράς Αθανασάκη – Μιχαηλίδου

Συλλυπητήρια δήλωση για τον θάνατο της πρώην Νομάρχη Ηρακλείου και πρώην Προέδρου του ΤΕΙ Κρήτης, Χαράς Αθανασάκη – Μιχαηλίδου, έκανε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης. Στη δήλωση του ο Περιφερειάρχης Κρήτης αναφέρεται στην προσφορά της εκλιπούσας στα κοινά, την Ακαδημαϊκή κοινότητα και εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στην οικογένεια της

Συγκεκριμένα ο κ. Αρναουτάκης στην δήλωση του αναφέρει:

«Από όποια θέση και αν υπηρέτησε τη δημόσια ζωή η Χαρά Αθανασάκη-Μιχαηλίδου διακρίθηκε για το ήθος της, την εντιμότητα και την ειλικρίνεια του χαρακτήρα της. Ως Νομάρχης Ηρακλείου συνέβαλε ουσιαστικά στη θεσμική εξέλιξη του θεσμού της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης και προώθησε με συνέπεια τα μεγάλα ζητήματα του Νομού Ηρακλείου. Ως Πρόεδρος του ΤΕΙ Κρήτης, του σημερινού Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου, διακρίθηκε για τη διοικητική της ικανότητα και σφράγισε ανεξίτηλα τη μετέπειτα πορεία του Ιδρύματος. Το κενό που αφήνει στην ακαδημαϊκή κοινότητα της Κρήτης είναι μεγάλο. Ως Περιφέρεια Κρήτης,  εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στο σύζυγο και την οικογένειά της».

 

Συλλυπητήρια δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη  Λαμπρινού για τον θάνατο της Χαράς Αθανασάκη

Η Χαρά Αθανασάκη, καταξιώθηκε στην κοινωνία μας με την δημιουργική συμμετοχή της στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, ως πρώτη γυναίκα Νομάρχης Ηρακλείου. Κατέκτησε, συνάμα, την αναγνώριση τής επιστημονικής κοινότητας με το διδακτικό και διοικητικό της έργο, συμβάλλοντας ως πρόεδρος και ως ομότιμη καθηγήτρια του ΤΕΙ Κρήτης, στην μετεξέλιξή του σε Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο.

Η Χαρά Αθανασάκη, θα παραμείνει στην μνήμη μας με το ήθος, την δυναμικότητα, και την διάθεση προσφοράς, που την διέκριναν σε όλη της την πορεία. 

Συλλυπούμαι θερμώς την οικογένειά της.

 ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content