Ο Τουρισμός αλληλένδετος με την πανδημία

Για μια τουριστική περίοδο με το βλέμμα στην πανδημία και στα κρούσματα του κορωνοϊού, έκαναν λόγο από τα Χανιά οι πρόεδροι του ΕΟΔΥ και του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος.

Με αφορμή το επικείμενο «άνοιγμα» του τουρισμού από τις 15 Μαίου, ο Πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), Παναγιώτης Αρκουμανέας καθώς και ο Πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου της Ελλάδος (ΞΕΕ), Αλέξανδρος Βασιλικός, σε σύσκεψη στο δημαρχείο Χανίων συζήτησαν τα θέματα και τις προυποθέσεις που υπάρχουν, για την Κρήτη και ειδικά για τα Χανιά.

Όπως τόνισαν στις δηλώσεις τους, το φετινό «άνοιγμα» της τουριστικής περιόδου, δεν έχει ουδεμία σχέση με ότι έγινε πέρυσι καθώς έχουν τροποποιηθεί τα δεδομένα.

Ουσιαστικά έγινε λόγος για μια «ρευστή» τουριστική περίοδο καθώς όλα θα εξαρτηθούν από την πορεία της πανδημίας σε τοπικό επίπεδο, τόσο σε ότι αφορά στο ενδεχόμενο επιβολής τοπικών locκdown, όσο και στο αν κάποιες περιοχές θα χαρακτηρισθούν ως «πράσινες» από τις χώρες των επισκεπτών.

Χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας, μεταξύ άλλων ανέφερε και τα εξής:

«Ναι μεν ανοίγει ο τουρισμός αλλά πρέπει να γίνει με ασφάλεια. Βλέπουμε να υπάρχει μια ύφεση στην δυναμική της πανδημίας, αλλά δεν έχει τελειώσει. Δεν πρέπει να υπάρχει κανένας εφησυχασμός, καμία χαλάρωση. Το φέτος δεν έχει καμία σχέση με το πέρυσι. Κάνουμε 10 φορές περισσότερα τεστ, οι επισκέπτες μας θα έρχονται όλοι εμβολιασμένοι ή με τεστ, άρα υπάρχουν πολύ καλύτερες προϋποθέσεις για την δημόσια υγεία…..»

Ο κ. Αρκουμανέας απεύθυνε έκκληση σε όλους να εμβολιασθούν τονίζοντας ότι «η λύση για όλο αυτό που ζούμε είναι τα εμβόλια…..», ενώ σε ότι αφορά στην παρατηρούμενη αύξηση των κρουσμάτων στην Κρήτη και ειδικά στα Χανιά τόνισε πως χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή, ενώ επεσήμανε πως σε συνεργασία με την Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας και στην διάρκεια του καλοκαιριού, είναι δεδομένο πως εάν χρειαστεί θα γίνεται επιβολή τοπικών lockdown.

 

Μαζί με τους κ.κ. Αρκουμανέα και Βασιλάκη, βρίσκεται στα Χανιά και ο κ. Γιώργος Ρηγάκος, γιατρός στο Κέντρο Επιχειρήσεων του ΕΟΔΥ και μέλος της Επιτροπής Ταχείας Αντιμετώπισης Δημοσίων Κινδύνων, ενώ μετά το δημαρχείο Χανίων, είχαν συνάντηση με τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων ν. Χανίων Μανώλη Γιαννούλη στα γραφεία της Ένωσης.

Αύριο Πέμπτη οι κ. Αρκουμανέας και Βασιλάκης θα βρίσκονται στο Ηράκλειο.

 

 

 

Flashnews,gr

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ