Η αλήθεια για το εξωκκλήσι της Αγίας Παρασκευής

Πάρα πολλά έχουν ειπωθεί και γραφεί τον τελευταίο καιρό για το εξωκκλήσι της Αγίας Παρασκευής, που βρίσκεται μέσα στην περιοχή όπου κατασκευάζεται το αεροδρόμιο Καστελλίου, που δυστυχώς ήταν αναγκαίο να κατεδαφιστεί.

Κάποιοι άρχισαν να διαδίδουν αλλοπρόσαλλους ισχυρισμούς, και να προβάλλουν  σκοταδιστικές θέσεις και απόψεις, φθάνοντας στο απίστευτο σημείο να λένε πως οι πρόσφατοι σεισμοί είναι η… εκδίκηση της Αγίας Παρασκευής, επειδή έγινε κατάχωση του εξωκκλησίου!

Ο Ιερέας της Ενορίας Ρουσσοχωρίων π. Πέτρος Ψυλλάκης

 

Σε όλα αυτά τα τραγελαφικά, απαντά με ανακοίνωσή του, που απευθύνει προς όλους, ο εφημέριος Ρουσσοχωρίων π. Πέτρος Ψυλλάκης, όπου υπάγεται το συγκεκριμένο εξωκκλήσι, σημειώνοντας τα εξής:

Αγαπητοί Συμπολίτες, “εν Χριστώ Αδερφοί”

 Με αφορμή διάφορα δημοσιεύματα, τηλεφωνικές κλήσεις, θεωρίες και συνωμοσιολογικά σενάρια σχετικά με την εκκλησία της Αγ. Παρασκευής της ενορίας Ρουσσοχωρίων, ως καθ’ ύλην αρμόδιος – ιερέας της ενορίας –  δηλώνω τα παρακάτω… 

1) Με την άδεια της Ιεράς Μητροπόλεως, έγινε απεθρόνιση της Αγ. Παρασκευής, αφού προηγήθηκε λειτουργία ιερουργούντος του σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ.κ. Ανδρέα και τη συμμετοχή των ενοριτών και άλλων πιστών απο τα γειτονικά χωριά.

 2) Τα ιερά λείψανα, εικόνες, βιβλία και ιερά σκεύη, βρίσκονται σε ασφαλές μέρος της ενορίας μου. 

 3) Η μεταφορά του ναού ήταν αδύνατη γιατί το κτίσμα του ιερού ναού δεν είχε θεμέλια. 

4) Έχει ήδη προγραμματιστεί η εκ νέου οικοδόμηση ναού στη χάρη της Αγ. Παρασκευής σε χώρο που βρίσκεται εντός της ενορίας μου. Είναι αμφίβολο εάν μετά τους τελευταίους σεισμούς θα άντεχε ο συγκεκριμένος ναός με βάση την κατασκευή του.

 Για τους ανωτέρω λόγους και προκειμένου να μην δημιουργούνται εντυπώσεις και να μην διαδίδονται σκοταδιστικές απόψεις, παρακαλώ το Χριστεπώνυμο κοινό να έχει εμπιστοσύνη στους χειρισμούς του όλου θέματος απο του καθ’ ύλην αρμόδιους – Ιερά Μητρόπολη & Ενορία Ρουσσοχωρίων – και να σταματήσει η παραφιλολογία επί του θέματος που μόνο το κακό και κλονισμό πίστεως προκαλεί.

  Ο Ιερέας της Ενορίας Ρουσσοχωρίων

π. Πέτρος Ψυλλάκης

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content