Τελικά, ο νεκρός βρισκόταν στο νεκροθάλαμο…

Μια μακάβρια περίπτωση αποκαλύπτει σημερινό δημοσίευμα της “Πατρίδος”, σχετικά με μια κηδεία ενός 65χρονου που τελέσθηκε χθες σε ιερό ναό που βρίσκεται στα δυτικά της πόλης του Ηρακλείου.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, προκλήθηκε μεγάλη αναστάτωση μέσα στο ναό, όταν οι συγγενείς του νεκρού ζήτησαν να αποκαλυφθεί το φέρετρο που, ας σημειωθεί, είχε έρθει απ’ ευθείας από το νοσοκομείο όπου είχε αφήσει τη στερνή του πνοή.

Το φέρετρο με τον νεκρό ανοίχτηκε στην εκκλησία, όπου οι συγγενείς του διαπίστωσαν ότι… δεν ήταν ο δικός τους άνθρωπος, αλλά κάποιος άλλος, άγνωστος προς εκείνους, αλλά με τα ρούχα του 65χρονου!

Η νεκρώσιμος ακολουθία, όπως ήταν φυσικό διεκόπη και αμέσως όλοι προσπαθούσαν να καταλάβουν τι είχε συμβεί.

Το γραφείο τελετών που είχε αναλάβει την όλη διαδικασία, τοποθέτησε το φέρετρο και πάλι στη νεκροφόρα με κατεύθυνση το νοσοκομείο, θεωρώντας ότι θα πρέπει το θέμα να διευθετηθεί άμεσα.

Φθάνοντας στο νοσοκομείο και αφού έγινε η απαραίτητη έρευνα, διαπιστώθηκε ότι δεν είχε γίνει λάθος… Απλώς ο νεκρός ήταν πρησμένος και δεν αναγνωρίστηκε από τους οικείους του. Τουλάχιστον, αυτό έγινε γνωστό.

H αλήθεια είναι… κάπως διαφορετική

Όμως, το μακάβριο αυτό περιστατικό, εχει και συνέχεια.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, όταν η νεκροφόρα επέστρεψε με τον… λάθος νεκρό στο Βενιζέλειο, εκεί επιβεβαιώθηκε ότι όντως ο… αρχικός νεκρός δεν ήταν αυτός που επρόκειτο να κηδευθεί, αφού ο πραγματικός βρισκόταν ακόμα στο νεκροθάλαμο του νοσοκομείου!

Οι υπάλληλοι του γραφείου κηδειών πήραν τον “πραγματικό” νεκρό, του άλλαξαν τα ρούχα και επέστρεψαν στην εκκλησία, όπου έγινε κανονικά η κηδεία  με μία μικρή καθυστέρηση…

Αυτό που έχει ιδιαίτερη σημασία, και θα πρέπει να απασχολήσει τη διοίκηση του Βενιζελείου, είναι πως όλοι οι νεκροί μεταφέρονται και εναποτίθενται σε ένα λυόμενο το οποίο χρησιμοποιείται ως νεκροθάλαμος και που βρίσκεται στα ανατολικά της κεντρικής εισόδου του νοσοκομείου.

Όταν λοιπόν έρχεται η ώρα της κάθε κηδείας, οι υπάλληλοι των γραφείων κηδειών είναι φυσικό να μην γνωρίζουν ποιός είναι ο νεκρός που πρόκειται να πάρουν, αν δεν βρίσκεται μαζί τους κάποιος συγγενής του.

Αυτό ακριβώς φαίνεται ότι συνέβη στην προκειμένη περίπτωση, με αποτέλεσμα να γίνει το μακάβριο λάθος.

Αν δηλαδή οι συγγενείς μέσα στην εκκλησία, δεν ζητούσαν να αποκαλυφθεί το φέρετρο, θα κήδευαν άλλον άνθρωπο και όχι τον συγγενή τους!

Τέτοια λάθη ενδέχεται να έχουν επαναληφθεί στο παρελθόν, και ίσως γίνουν και στο μέλλον, αν δεν ληφθούν τα αναγκαία μέτρα.

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ