Ο Ν. Χαρδαλιάς ήρθε στο Ηράκλειο για τα εμβόλια

Έφθασε σήμερα Τετάρτη, λίγο μετά το μεσημέρι στο Ηράκλειο, ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Η επίσκεψή του αυτή, όπως έχουμε ήδη αναφέρει, έχει σχέση με τις προετοιμασίες για την υποδοχή και διανομή των εμβολίων για τον κορωνοϊό και γι’ αυτό το λόγο ο υφυπουργός ήρθε για να επιθεωρήσει προσωπικά τις εγκαταστάσεις του ΣΥΦΑΚ που έχει αναλάβει όλη τη διαδικασία υποδοχής και προώθησης σε όλη την Κρήτη του εμβολίου.

Ο κ. Χαρδαλιάς είχε συνεργασία με την διοίκηση και τους αρμοδίους του ΣΥΦΑΚ και της Αστυνομίας για τον σωστό σχεδιασμό της δύσκολης αυτής επιχείρησης.

Ο υφυπουργός ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους αν έχει υπάρξει κάποια απειλή και γι’ αυτό τηρούνται τέτοια μέτρα ασφαλείας. Απάντησε ότι δεν υπάρχει θέμα απειλής, αλλά πρέπει να γίνουν όλα με ασφάλεια, ενώ η κινητοποίηση λειτουργεί προληπτικά..

Ο σημερινός έλεγχος έγινε από πολλά κλιμάκια της ΕΛΑΣ, της Πυροσβεστικής και του Στρατού που συνόδευαν τον κ. Χαρδαλιά, ώστε να αποκλειστεί κάθε ενδεχόμενο πρόσβασης στο κτίριο όπου θα αποθηκευτούν τα εμβόλια.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους ο υφυπουργός είπε ότι ο εμβολιασμός είναι ένα εθνικό στοίχημα και εξέφρασε τη βεβαιότητα πως όλα θα πάνε καλά. “Αντιλαμβάνεστε, είπε, ότι λόγω των ιδιαιτεροτήτων των εμβολίων πρέπει να υπάρχει πολύ καλή οργάνωση. Ουσιαστικά σήμερα κάνουμε αυτοψία στους χώρους που θα φιλοξενήσουν τα εμβόλια. Η ασφάλεια των χώρων αυτών και των μεταφορών είναι πάνω από οποιαδήποτε άλλη προτεραιότητα. Το εμβόλιο είναι η ελπίδα για το αύριο, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι από τη μια στιγμή στην άλλη θα βρεθοιύμε όλοι εμβολιασμένοι και χωρίς τον ιό”.

 

 

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ