Ο Αρχιεπίσκοπος στη Μονάδα Μοριακής Απεικόνισης

Επίσκεψη του  Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ. Ευγενίου στην Πρωτοποριακή Ερευνητική Υποδομή που διευθύνει ο Πυρηνικος Ιατρός και Εκλεγμένος Κύριος Ερευνητής κος Γ.Ζ. Παπαδάκης. 
Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ευγένιος επισκέφθηκε τη Μονάδα Υβριδικών Τεχνικών Μοριακής Απεικόνισης του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας, την οποία διευθύνει ο Πυρηνικός Ιατρός και εκλεγμένος Κύριος Ερευνητής κ. Γεώργιος Ζ. Παπαδάκης.
Ο κος Παπαδάκης δήλωσε. ” Με συγκίνηση και ιδιαίτερη τιμή υποδεχόμαστε στην Ερευνητικής μας υποδομη το σεβασμιώτατο αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ. Ευγένιο. Η πνευματικότητα και το ήθος του αρχιεπισκόπου μας έδωσαν ευλογία και ενθάρρυνση να  συνεχίσουμε την κοπιώδη αποστολή μας.”
Η Μονάδα Υβριδικών Τεχνικών Μοριακής Απεικόνισης την οποία διευθύνει ο κος Παπαδάκης έχει αποσπάσει πρόσφατα βραβείο καινοτόμου Ερευνητικής Υποδομής, ενώ ο κος Παπαδάκης πρόσφατα επιλέχθηκε από την Αμερικανική Εταιρεία Πυρηνικής Ιατρικής στους επιδραστικότερους επιστήμονες στο πεδίο για το έτος 2022.
Ο Αρχιεπίσκοπος ξεναγήθηκε στις υποδομές της Μονάδας που περιλαμβάνουν Υβριδικό Τομογράφο Ποζιτρονικής και Μαγνητικής Τομογραφίας, Εργαστήριο Ραδιοχημείας καθώς και μονάδα φιλοξενίας ζωικών μοντέλων και αποτελεί μια πρωτοποριακή Εθνική Ερευνητική Υποδομή, που θέτει την Ελλάδα στην προμετωπίδα της μεταφραστικής έρευνας διεθνώς.

 

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content