Νέος Πρόεδρος στην ΕΝΕ Κρήτης ο Βαγγ. Παπαδάκης

Την Παρασκευή 16/10/2021 στα γραφεία του Επιμελητηρίου των Νοσηλευτών πραγματοποιήθηκε σεμνή τελετή παράδοσης – παραλαβής του προεδρείου της ΕΝΕ ΚΡΗΤΗΣ ( 5ο Π.Τ. ΕΝΕ ΚΡΗΤΗΣ ).

Σε μια δύσκολη περίοδο γεμάτη προκλήσεις ο Βαγγέλης Παπαδάκης ανέλαβε  νέος Προέδρος του ΔΣ της Ε.Ν.Ε ΚΡΗΤΗΣ (5οΠΤ), του ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ των ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ στη ΚΡΗΤΗ μετά τις πρόσφατες εκλογές και τη συνεδρίαση συγκρότησης σε σώμα, του νέου ΔΣ,  με εκλεγμένους συνεργάτες τους/τις κκ Ξυδάκη Ευαγγελία (Αντιπρόεδρος) ,Αντωνακάκη Μαρία (Γενικός Γραμματέας), Καλπακίδου Αγγελική( Αναπλ. Γραμματέας), Κρασανάκη Ελένη (Ταμίας), Σπινθουρη Μαρία (Αντιπρόσωπο στην ΓΣ της κεντρικής ΕΝΕ ), Μανιού Μαρία, Βρύσαλη Δημήτρη και Λυδάκη Χαρίκλεια, εκλεκτά στελέχη της νοσηλευτικής κοινότητας.  

Ο κ. Παπαδάκης, με αφορμή την ανάληψη των καθηκόντων του, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Φανερά συγκινημένος ευχαριστώ  μέσα από την καρδιά μου όλους τους Νοσηλευτές, σε όλες τις υγειονομικές δομές της Κρήτης που συμμετείχαν στη εκλογική διαδικασία και στήριξαν αυτή τη συλλογική προσπάθεια. Λύση στα οποία προβλήματα δεν έρχεται με την αποχή, αλλά μέσα από ενότητα, αγώνα, συμμετοχή, προτάσεις και πολύ δουλειά!

Ευχαριστώ τον απερχόμενο Πρόεδρο κ Γ. Κριτσωτάκη, τον απερχόμενο Γεν. Γραμματέα κ. Ε. Μελιδονιώτη, τον απερχόμενο Ταμία κ Ε. Χαρωνιτάκη αλλά και όλα ανεξαιρέτως τα μέλη του προηγούμενου ΔΣ για την συνολική τους προσφορά.

Ο ρόλος του επιμελητηρίου ιδιαίτερα αυτή την περίοδο  πρέπει να είναι  ισχυρός, ουσιαστικός και σύμφωνος με τις ανάγκες και απαιτήσεις της επιστήμης και των καιρών !!!

Στην κατεύθυνση αυτή δεσμεύομαι  να  αγωνιστώ  μαζί με όλα τα  μέλη του ΔΣ, σε συνεργασία τους αρμοδίους φορείς και την  πολιτεία,  ώστε το επιμελητήριο  μας να  βελτιώσει  τις υπηρεσίες του, να έχει  δυναμικό παρόν στις θετικές εξελίξεις που αφορούν την υγεία, να έχει  ρολό συν διαμορφωτή και οι Νοσηλευτές- τριες, νέοι, νέες και παλαιοί συνάδελφοι που καθημερινά αγωνίζονται εργαζόμενοι από όποιο μετερίζι, αλλά και οι άνεργοι συνάδερφοι  που θέλουν και αυτοί να αγωνιστούν, να μπορούν εργαστούν σε ένα σύγχρονο αποτελεσματικό και ποιοτικό σύστημα υγείας για όλους, λαμβάνοντας τα δικαιώματα και τις ευκαιρίες που η πολιτεία τους οφείλει αλλά και το σεβασμό όλων!  

Οι Νοσηλευτές, η ραχοκοκαλιά του ΕΣΥ, απέδειξαν ότι μπορούν, έβαλαν και συνεχίζουν να βάζουν πλάτη, στην αντιμετώπιση της Πανδημίας, στηρίζοντας το ΕΣΥ, προασπίζοντας την υγεία !!!

 Οι Νοσηλευτές αξίζουμε καλυτέρα !!! και μπορούμε να κάνουμε περισσότερα !!!

Δεν μηδενίζω, ίσα- ίσα επικροτώ κάθε θετική προσπάθεια που έχει γίνει ιδιαίτερα τα τελευταία χρονιά από την μεριά πολιτείας, όπως  ενίσχυσης- στήριξης του ΕΣΥ, στήριξης των Νοσηλευτών  και της Υγείας γενικότερα, χρειάζονται όμως ακόμα να γίνουν πολλά.   

         Η πολιτεία οφείλει περισσότερο να εμπιστευτεί τους Νοσηλευτές και να αναγνωρίσει την προσφορά τους, προχωρώντας με την βοήθεια του Επιμελητήριου των Νοσηλευτών, την ΕΝΕ, στην ικανοποίηση των δικαίων αιτημάτων του κλάδου (όπως η ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά, η επικαιροποίηση – αναβάθμιση των  επαγγελματικών δικαιωμάτων…. Κλπ ) αλλά και στις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις στην υγεία, ισχυροποιώντας το ρόλο του Νοσηλευτή, αναπτύσσοντας και  βελτιώνοντας σε όλα τα επίπεδα όλες τις παρεχόμενες  υπηρεσίες υγείας, σε συνεργασία και με τους άλλους φορείς

     Αισθανόμενος  το μέγεθος της ευθύνης, καθώς αυτό το ΔΣ έρχεται να συνεχίσει μια προσπάθεια, να αντιμετωπίσει προκλήσεις, να αλλάξει αλλά και να βελτιώσει πράγματα, νοιώθω τυχερός για τους συνεργάτες μου στο νέο ΔΣ, καθώς είναι  στελέχη των υγειονομικών δομών της Κρήτης, ικανά, με εμπειρία, με γνώσεις  και  όρεξη για δουλειά. Στην κατεύθυνση αυτή ζητω  τη βοήθεια και την συνεργασία όλων των συναδέλφων, των Φορέων και της Πολιτείας!

Δεν υπάρχει άλλος δρόμος από αυτό της ενότητας, της  συν εργατικότητας και προσήλωσης στον κοινό μας  στόχο. Όλοι μαζί ενωμένοι προχωράμε με όραμα, πιστοί στις αρχές και τις αξίες της Νοσηλευτικής Επιστήμης, στην προάσπιση και προαγωγή της Υγείας  και του κλάδου μας! Κάνεις δεν περισσεύει!  Ο Αγώνας για μια καλύτερη υγεία, μια καλύτερη Νοσηλευτική και ένα καλύτερο αύριο για όλους είναι διαρκής και μας ενώνει!

Συγχαρητήρια σε όλους τους συν υποψήφιους μου για τον αγώνα και την εκλογή τους ! θερμές ευχές σε όλους τους εκλεγμένους για μια καλή και δημιουργική θητεία !!!

Ο Αγώνας για μια καλύτερη υγεία, μια καλύτερη Νοσηλευτική και ένα καλύτερο αύριο για όλους είναι διαρκής και μας ενώνει !

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ 

Νοσηλευτής – Οικονομολόγος

Προέδρος  ΔΣ ΕΝΕ ΚΡΗΤΗΣ ( 5ο Π.Τ.)


Η νέα σύνθεση του Δ.Σ. ΕΝΕ Κρήτης

Η νέα σύνθεση του ΔΣ 5ου Περιφερειακού τμήματος ΕΝΕ Κρήτης μετά τα αποτέλεσμα των εκλογών και τη συνεδρίαση συγκρότησης σε σώμα, έχει ως εξής: 

Πρόεδρος : Παπαδάκης Ευάγγελος

Αντιπρόεδρος: Ξυδάκη Ευαγγελία

Γενικός Γραμματέας: Αντωνακάκη Μαρία

Αναπλ. Γραμματέας : Καλπακιδου Αγγελικη

Ταμιας: Κρασανάκη Ελένη

 

Μέλη : Σπινθουρη Μαρια

Μανιου Μαρια

Βρύσαλης Δημήτρης

Λυδάκη Χαρίκλεια

 

Αντιπρόσωποι στη ΓΣ της ΕΝΕ

 

ΣΠΙΝΘΟΥΡΗ ΜΑΡΙΑ

ΞΥΔΑΚΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ

ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ

 

 

 

 

  • samolis-thumbnail-Banner1
  • samolis-thumbnail-Banner2
  • samolis-thumbnail-Banner3ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content