Νέα πορεία στις αγορές του κόσμου για το Κρητικό ελαιόλαδο – Η χαρτογράφηση του νέου φορέα της Κρητών Ένωσις ΑΕ

Το Κρητικό ελαιόλαδο ετοιμάζεται να κατακτήσει τον κόσμο, έχοντας για πρώτη φορά εκτός από την εξαιρετική  ποιότητα και  brand της Κρήτης μια ισχυρή συνεταιριστική οργάνωση να οραματίζεται, να μελετά, να σχεδιάζει και να υλοποιεί.  Έχουν περάσει μόλις δύο εβδομάδες από τότε που  υπεγράφη το καταστατικό της «ΑΕΣ ΚΡΗΤΩΝ ΕΝΩΣΙΣ ΑΕ» μέσω της οποίας όχι μόνον γίνεται πράξη το “η ισχύς εν τη ενώσει” αλλά και μπαίνουν οι βάσεις για να αντιμετωπιστεί με τον καλύτερο τρόπο το “χρυσάφι” της Κρήτης και να κατακτήσει τα ράφια των αγορών του κόσμου ως τυποποιημένο και επώνυμο προϊόν, και η δουλειά έχει ήδη ξεκινήσει.

Η εταιρεία ήδη έχει προχωρήσει σε μια σειρά προπαρασκευαστικών ενεργειών και σύντομα το Κρητικό ελαιόλαδο με το brand name της Κρήτης θα ξεκινά μια νέα και ελπιδοφόρα πορεία βάζοντας όλο και ψηλότερα τον πήχη για την εταιρεία, τις οργανώσεις και τους παραγωγούς.

Η neadrasis προσπαθώντας να χαρτογραφήσει τη νέα αυτή προσπάθεια μίλησε με τον πρόεδρο της νέας εταιρείας Σταύρο Γαβαλά  και τη Διευθύνουσα Σύμβουλο Θεανώ Βρέντζου.

Για το κενό που έρχεται να καλύψει αυτή η νέα προσπάθεια ο κ.Γαβαλάς επισημαίνει: «Η αναγκαιότητα προέκυψε από την απραξία που υπήρξε για αρκετά χρόνια και αν και υπήρχαν μεγάλες οργανώσεις δεν υπήρχε η παρουσία του Κρητικού ελαιολάδου. Θεωρώ σημαντικό το γεγονός ότι καταφέραμε να συμφωνήσουμε ενώ τα πρώτα μηνύματα που φθάνουν μετά την υπογραφεί της σχετικής συμφωνίας είναι ενθαρρυντικά και πιστεύω ότι σύντομα θα υπάρξουν κι άλλες συμμετοχές στην Κρητών Ένωση».

Αυτό που θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο, σύμφωνα με τους εμπνευστές και υλοποιητές του νέου εγχειρήματος, είναι η καλύτερη τιμή που θα επιτευχθεί στο χρυσάφι της Κρητικής γης, με τελευταίο αποδέκτη τον παραγωγό. Πριν συμβεί αυτό θα έχει προηγηθεί η τοποθέτηση του προϊόντος  στα ράφια όλου του κόσμου ως εξαιρετικού παρθένου πιστοποιημένου ελαιολάδου Κρήτης.

Πάντως ο ρόλος του νέου φορέα δεν θα περιοριστεί στην απλή προώθηση του ελαιολάδου αλλά στη θωράκιση του ως τον τελικό αποδέκτη του, αφού θα παρεμβαίνει στην αγορά ώστε να μην κυκλοφορούν λάδια με προσμίξεις και να χαρακτηρίζονται ως εξαιρετικά παρθένα, και όταν αυτό επιχειρείται θα δίνονται στη δημοσιότητα τα ονόματα.

Ήδη όπως επεσήμανε ο κ.Γαβαλάς έχει γίνει η απαραίτητη προετοιμασία και το θετικό είναι ότι υπάρχουν οι εγκαταστάσεις στις οποίες θα γίνει η τυποποίηση στη Βιομηχανική Περιοχή του Ηρακλείου ενώ ήδη ετοιμάζεται και στο κομμάτι του μάρκετινγκ το πλάνο με το οποίο θα γίνει στοχευμένη και αποδοτική διαφήμιση για το προιόν.

Ωστόσο η «Κρητών Ένωση» δεν θα περιοριστεί στη διάθεση του λαδιού αλλά θα γίνει πρωταγωνιστής στις εξελίξεις, παρακολουθώντας στενά την αγορά και παρεμβαίνοντας με όποιο τρόπο και όποτε χρειαστεί ώστε να μην διατίθεται ως εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, λάδι που δεν πληροί τις προδιαγραφές και τα στάνταρ της ποιότητας.

Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει ο κ.Γαβαλάς η ποιότητα που θα πιστοποιείται σε κάθε στάδιο με επιστημονικό και άρτιο τρόπο αποτελεί μόνιμο προσανατολισμό, ενώ προκειμένου να επιτυγχάνεται αυτή θα εκπαιδεύονται αν χρειαστεί και οι παραγωγοί για να έχουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και να απολαμβάνουν την καλύτερη δυνατή τιμή.

Στα πλεονεκτήματα της προσπάθειας σύμφωνα με τον πρόεδρο του νέου φορέα είναι η σύμπραξη των οργανώσεων που συμμετέχουν ενώ σύντομα δεν αποκλείεται να υπάρξει και περαιτέρω διεύρυνση.

Ο πήχης για την «Κρητών Ένωση» μπαίνει ψηλά και αυτό διαφαίνεται από τις πρώτες λέξεις της έμπειρης στο θέμα των αγροτικών προϊόντων και Διευθύνουσας Συμβούλου Θεανώς Βρέντζου η οποία στην κρισιμότερη περίοδο για το νέο φορέα, στην έναρξη του, αναλαμβάνει την ευθύνη για να φτάσει το προϊόν στα ράφια.

Δεν πρόκειται για μια απλή ιστορία αφού το στοίχημα δεν είναι απλώς να φτάσει στα ράφια αλλά όπως λέει η κ. Βρέντζου: «Μας ενδιαφέρει να διαθέσουμε στις αγορές ένα ασφαλές προϊόν ποιοτικής παραγωγής με αναφορά στην παράδοση και απόλυτο σεβασμό στις αξίες της υγιεινής διατροφής. Ο χρυσός της Κρήτης, εντός και εκτός εισαγωγικών, θα αποκτήσει την πολυπόθητη προστιθέμενη αξία, βασισμένη στην ποιοτική παραγωγή. Μέγιστος ρόλος για το νέο φορέα θα είναι να καταστήσει κορωνίδα το Κρητικό λάδι, διαθέτοντας το μόνο τυποποιημένο».

Όσον αφορά στην τακτική που θα ακολουθηθεί σε σχέση με τις αγορές η κ.Βρέντζου τόνισε: «Η εμπορική μας πολιτική θα στοχεύσει στην ανάδειξη όλων των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του ελαιολάδου της Κρήτης που διαθέτει brand name, ταυτότητα και ποιότητα. Το κάθε βήμα μας θα είναι απολύτως μελετημένο και προσεκτικό με αίσθημα ευθύνης που δεν μας επιτρέπει να αποτύχουμε».

Ως ιδρυτικά μέλη του φορέα το καταστατικό έχουν υπογράψει επίσης από την Ένωση Πεζών ο Μανόλης Μπέρκης, από την Ένωση Μεσαράς ο Αντώνης Κυριακάκης, από την Ένωση Ρεθύμνου ο Γιάννης Γλεντζάκης, από την Ένωση Μυλοποτάμου ο Μανόλης Κουγιουμτζής, από την Ένωση Μεραμβέλλου ο Νίκος Ζαχαριάδης, από την Ένωση Ιεράπετρας ο Χαράλαμπος Δραγασάκης, από την Ένωση Χανίων ο Χαρίλαος Βλαζάκης και από τον Αγροτικό Σύλλογο Γραμβούσας ο Βασίλης Κουτσαυτάκης.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content