Να ξεδιαλύνει η ΕΛΑΣ τί ακριβώς συνέβη στο Περαχώρι


Συγκεκριμένες και σαφείς ανακοινώσεις της Αστυνομίας για τα τραγικά γεγονότα που συνέβησαν στο Περαχώρι και στοίχισαν τη ζωή σε δυο ανθρώπους, αναμένουν οι Ανωγειανοί, αλλά και η τοπική κοινωνία γενικότερα, ώστε να πάψει η σεναριολογία και η ανεύθυνη διασπορά ψευδών ή ανακριβών “ειδήσεων” και φαντασιώσεων.

Αυτό τονίζεται σε σημερινό σχόλιο της “Ανωγής” που πιστεύεται ότι εκφράζει τη συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων του χωριού.

Συγκεκριμένα, στο σχόλιο αναφέρονται τα εξής:

Με σεβασμό στο βαρύτατο πένθος των οικογενειών Καλομοίρη και Ξυλούρη, οι Ανωγειανοί προσπαθούν να συνέλθουν από το σοκ της αιματηρής συμπλοκής στο Περαχώρι το βράδυ του περασμένου Σαββάτου και να προχωρήσουν μπροστά. Οι κηδείες των άτυχων και πρόωρα χαμένων Λευτέρη Καλομοίρη και Γιώργου Ξυλούρη, έριξαν την αυλαία του δράματος, ενώ σε αυτές συμμετείχε σύσσωμο το χωριό χωρίς διακρίσεις, καθώς μάλιστα σε αμφότερες βρέθηκαν και μέλη και των δυο οικογενειών που πενθούν τους ανθρώπους τους.

Χθες αίσθηση αλλά και θετικά σχόλια προκάλεσε ο επικήδειος της  κόρης του Λευτέρη Καλομοίρη, Αριστέα, η οποία τόνισε ότι θρηνεί η οικογένεια της και για τα δυο αθώα θύματα. Παράλληλα και μέλη της οικογένειας Ξυλούρη στο ίδιο μήκος κύματος , κάποιοι και με επικοινωνία τους με την “Α”, δείχνουν τον δρόμο για ενότητα και ψυχραιμία για την επόμενη ημέρα.

Οι Ανωγειανοί, σε συζητήσεις τους και με αστυνομικούς που βρίσκονται στο χωριό με διακριτική όμως παρουσία, ζητούν να επισπευσθούν οι διαδικασίες και να βγουν όσο πιο γρήγορα γίνεται στο φως όλα τα επίσημα στοιχεία της εγκληματολογικής έρευνας, των βαλλιστικών εξετάσεων αλλά και των στοιχείων που έδωσαν οι νεκροψίες των δυο θυμάτων, ώστε με επίσημη ανακοίνωση της η ΕΛ.ΑΣ να δώσει τέλος σε όποιες διάφορες φημολογίες, ή καφενειακές συζητήσεις που το μόνο που κάνουν είναι να παρατείνουν ένα κλίμα αβεβαιότητας και ανησυχίας για το τι πραγματικά συνέβη. Μια επίσημη ανακοίνωση για όλο το περιστατικό θα φέρει όποια και να είναι τα ευρήματα, μια ανακούφιση στους κατοίκους καθώς με βάση τα επίσημα δεδομένα της υπόθεσης θα προχωρήσουν στην επόμενη ημέρα η οποία ούτως ή άλλως θα περιλαμβάνει την στήριξη και στις δυο χαροκαμένες οικογένειες. Αυτό ζητάνε κυρίως από την ΑΝΩΓΗ σε συζητήσεις που έχουμε όλες αυτές τις ημέρες με κατοίκους και η ΕΛ.ΑΣ στην οποία έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη θα πρέπει να δώσει την άμεση λύση σε αυτό το κουβάρι της ανούσιας φημολογίας.

Η επόμενη μέρα ευτυχώς βρίσκει υγιή στο σπίτι του τον 30 χρόνο Ε.Ν που μετά από επέμβαση που υποβλήθηκε στο ΠΑΓΝΗ, πήρε εξιτήριο. Είναι ο άνθρωπος που ευρισκόμενος τυχαία στον χώρο, προσπάθησε ενστικτωδώς να βοηθήσει να αποτραπεί το κακό, με κίνδυνο όπως αποδείχθηκε της ζωής του. Του ευχόμαστε τα καλύτερα και σύντομα να σταθεί και πάλι όρθιος για να συνεχίσει την εργασία και την κοινωνική ζωή του.

Αυτό που χρειάζεται πλέον στην κοινωνία μας είναι η ψυχραιμία, η νηφάλια και απερίσπαστη προσέγγιση στην όλη κατάσταση και όχι οι άναρθρες κραυγές κάποιων σε διαδικτυακούς χώρους, ανθρώπων που κρίνουν κοινωνίες και καταστάσεις, έχοντας είτε πλήρη άγνοια για αυτές, είτε κινούμενοι από άλλα ταπεινά κίνητρα.

 

 

 

 ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content