Ν. Τζανάκης: Δύσκολος ο Σεπτέμβρης για τις ΜΕΘ

Αναφέρθηκε και στην εφαρμογή του νόμου για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού των επαγγελματιών υγείας, που θέτει από σήμερα, 1η Σεπτεμβρίου 2021, σε αναστολή εργασίας τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς.

Όσον αφορά την πορεία των κρουσμάτων κορονοϊού μέσα στον Σεπτέμβριο δήλωσε πως οι αναλύσεις και το μοντέλο του δείχνουν ότι βρισκόμαστε σε μια παρατεταμένη κορύφωση μια επιπεδόση και αναμένεται να είναι ένας καλός Σεπτέμβριος σχετικά με τα κρούσματα. Ωστόσο, δυστυχώς οι ΜΕΘ και οι θάνατοι θα παραμείνουν ψηλά όπως είναι τώρα. «Οι μονάδες μπορεί να φτάσουν και γύρω στα 450 κρεβάτια με μόνη παραδοχή να μην επηρεάσει η κινητικότητα που είναι πολύ πιο ελεγχόμενη» είπε ενδεικτικά.

Για τον εμβολιασμό τον παιδιών

Σχετικά με τα παιδιά και τον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού, ο Νίκος Τζανάκης υπογράμμισε πως ένα παιδί θα ανοσοποιηθεί μέσα στο 2021 με φυσικό τρόπο αλλά αν γίνει αυτό θα επιλέξει ο ιός πως θα το ανοσοποιήσει. Θα το ανοσοποιήσει ελαφρά που είναι η πλειονότητα ή θα το ανοσοποιήσει με βαρύ τρόπο, αναρωτήθηκε και τόνισε πως οι γονείς πρέπει να σκεφτούν αυτό το ενδεχόμενο.

«Τα παιδιά που μπαίνουν στο νοσοκομείο ναι μεν δεν παρουσιάζουν τα προβλήματα που παρουσιάζουν οι ενήλικες ή οι υπερήλικες, όμως όλα παρουσιάζουν μια βεβαρυμένη εργαστηριακή εικόνα  με βιοχημικές εξετάσεις που δείχνουν προσβολή σε πολλά οργανικά συστήματα των παιδιών αυτών, γι’ αυτό παρακολουθούνται επισταμένως. Μιλάμε για παιδιά 12- 15 ετών που έχουν πλέον την δυνατότητα να εμβολιαστούν, μέχρι και βρέφη» σημείωσε χαρακτηριστικά.

 

 

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content