Μυστήριο με τη θαλαμηγό που έμεινε ακυβέρνητη ανοιχτά της Κρήτης
Μυστήριο επικρατεί με μία θαλαμηγό, που έπλεε ακυβέρνητη ανοικτά της Κρήτης. Το σκάφος “ΡΙΑΝΤ”, που κατά δήλωση του κυβερνήτη της έμεινε από καύσιμα 15 ναυτικά μίλια δυτικά της Κρήτης, ρυμουλκήθηκε τελικά στο λιμάνι της Σούδας, στα Χανιά, το μεσημέρι της Παρασκευής.

Πληροφορίες που μεταδίδει η ΕΡΤ Χανίων, αναφέρουν ότι οι λιμενικές Αρχές εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα για την προέλευση του 10μετρου σκάφος και των 10 επιβαινόντων, καθώς θεωρούν ύποπτο το γεγονός ότι βρέθηκε να πλέει ακυβέρνητο στο ανοιχτό πέλαγος με νότιο άνεμο έντασης 5-6 μποφόρ.

Στη θαλαμηγό επέβαιναν έξι επιβάτες και τέσσερα μέλη πληρώματος, κατά δήλωσή τους.

Μάλιστα, προκειμένου να μην κινδυνεύσουν οι 10 επιβαίνοντες στήθηκε επιχείρηση από το λιμενικό σώμα, ενώ στο σημείο έσπευσε ρυμουλκό για να τους οδηγήσει σε ασφαλές σημείο.

Στελέχη από το κλιμάκιο ειδικών αποστολών του Λιμενικού Σώματος, ειδικά εκπαιδευμένος σκύλος, προσωπικό της ασφάλειας του λιμεναρχείου αλλά και λιμενικοί βρίσκονται στο σημείο όπου ρυμουλκήθηκε η θαλαμηγός, προκειμένου να ελέγξουν τους επιβάτες, που -όπως ανέφεραν- είναι από τη Συρία.

Επιπλέον, αναμένεται και δύτης ο οποίος θα ελέγξει τα ύφαλα του σκάφους.

Πηγή/ΦΩΤΟ: ΕΡΤΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content