Μια ξεχωριστή βάφτιση – Σχέση ζωής για τον Μιχάλη από την Παιδόπολη Νεάπολης

Με τη βάφτιση του ο 13χρονος μπήκε ως πνευματικό τέκνο στην οικογένεια της καθηγήτριας του σε μια τελετή γεμάτη χαρά και συγκίνηση στην Ιερά Μονή Κουφής Πέτρας

Μια σχέση ζωής επισφραγίστηκε την Κυριακή που πέρασε με μια βάφτιση στην Ιερά Μονή Κουφής Πέτρας στη Νεάπολη Λασιθίου.

Η βάφτιση του Μιχάλη ήταν ξεχωριστή όχι μόνον γιατί ο Μιχάλης έχει ξεπεράσει τα 13 του χρόνια αλλά γιατί είναι ένα από τα παιδιά του Παραρτήματος Προστασίας Παιδιού Λασιθίου, πιο γνωστό και ως Παιδόπολη Νεάπολης.

Ο Μιχάλης απέκτησε μια νέα οικογένεια μπαίνοντας πλέον ως πνευματικό τέκνο στην οικογένεια της αγαπημένης του καθηγήτριας Θεολογίας, με ανάδοχο τον σύζυγο της εκπαιδευτικού. Ήταν μια σχέση που είχε ξεκινήσει πολύ νωρίτερα μεταξύ του μαθητή και της καθηγήτριας του που έλαβε πλέον και επίσημο χαρακτήρα με τη βάφτιση του Μιχάλη. Και ήταν εκεί όλη του η Οικογένεια, αυτή που καθημερινά είναι στο πλάι του, τα 24 παιδιά που μαζί του στην Παιδόπολη, το προσωπικό που τα στηρίζει και τα φροντίζει αλλά και η πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πρόνοιας της Περιφέρειας Κρήτης Μαρία Δαμανάκη.

Η συγκίνηση ήταν μεγάλη όπως και η χαρά, αφού οι φίλοι του Μιχάλη ανέλαβαν την φωτογράφηση και την βιντεοσκόπηση της βάφτισης ενώ το προσωπικό ετοίμασε μια εκδήλωση με γλυκάκια, κουφέτα και κεράσματα τέτοια που άρμοζε στην πιο όμορφη και δεμένη οικογένεια. Οι νονοί- πνευματικοί γονείς πλέον του Μιχάλη προσέφεραν όσα το έθιμο ορίζει στον βαφτισιμιό τους αλλά και δωράκια για όλα τα παιδιά.

Μιλώντας στη neadrasis γι αυτήν την ξεχωριστή βάφτιση η κ.Μαρία Δαμανάκη: “Ηταν μια τρυφερή στιγμή, ανθρώπινη, χαρούμενη και συγκινητική. Ευχαριστώ όλους όσους συνέβαλλαν γι αυτήν την ξεχωριστή μέρα για ένα από τα παιδιά μας, το Μιχάλη”.

Ο Μιχάλης και όλα τα άλλα αγόρια που βρίσκονται στη Νεάπολη, τα αγόρια που βρίσκονται στην αντίστοιχη δομή των Χανίων αλλά και τα κορίτσια της δομής του Ηρακλείου μπορούν να φύγουν από τη μεγάλη οικογένεια που ζουν σήμερα και να ζήσουν σε ένα σπίτι. Όπως τόνισε η κ.Δαμανάκη οι διαδικασίες έχουν απλοποιηθεί πλέον ενώ η ουσία μιας αναδοχής κλείνεται στο σύνθημα της καμπάνιας που βρίσκεται σε εξέλιξη: “Γίνε ανάδοχος, άλλαξε τη ζωή ενός παιδιού”.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ