Μια θαυμάσια περιβαλλοντική παιδική εκδήλωση
H παρουσίαση ενός χρήσιμου και επίκαιρου βιβλίου, έδωσε την ευκαιρία διοργάνωσης μιας θαυμάσιας περιβαλλοντικής εκδήλωσης, το απόγευμα του Σαββάτου 28 Μαίου. Πρόκειται για το βιβλίο “Η περιπέτεια της Πλαστικούρας”, της εκπαιδευτικού Μαρίας Καριωτάκη, ενώ την ωραία εκδήλωση οργάνωσαν οι εκπαιδευτικοί και οι μικροί μαθητές του 28ου και του 57ου Δημοτικών Σχολείων Ηρακλείου, στο καταπράσινο παρκάκι του οικισμού της Κνωσού.

Την εκδήλωση παρακολούθησε ένας μεγάλος αριθμός γονέων των μικρών μαθητών, που έμειναν απόλυτα ικανοποιημένοι από την περιβαλλοντική ευαισθησία που επικρατεί στο εκπαιδευτικό προσωπικό των δυο σχολείων, η οποία μεταδίδεται με τον αποδοτικότερο τρόπο και στα παιδιά τους.

Η κυρία Καριωτάκη, ενώ παρουσιάζει το βιβλίο της

Στην αρχή της εκδήλωσης μίλησε η συγγραφέας του βιβλίου Μαρία Καριωτάκη, που ευχαρίστησε τους γονείς και φίλους των σχολείων για την παρουσία και συμμετοχή τους και παρουσίασε τα παιδιά, τα οποία είχαν ντυθεί ανάλογα με το ύφος και το περιεχόμενο της εκδήλωσης, δηλαδή με αυτοσχέδιες στολές στις οποίες κυριαρχούσε το πλαστικό.

Εκπαιδευτικοί των δυο Δημοτικών Σχολείων, έχοντας στο μέσον την… Πλαστικούρα (Στέλλα Κορνήλη)

Στη σύντομη ομιλία της η κ. Καριωτάκη τόνισε την ανάγκη συνειδητού περιορισμού της χρήσης των πλαστικών από όλους και αναφέρθηκε στις νέες συνθήκες που δημιουργούν τα σχετικά μέτρα της πολιτείας κατά της… πλαστικούρας.

Σημαντική ήταν η συμβολή της Στέλλας Κορνήλη στην επιτυχία της εκδήλωσης

Την επιτυχία της εκδήλωσης βοήθησε με την χαριτωμένη παρουσία της η νεαρή ηθοποιός Στέλλα Κορνήλη, η οποία είχε αναλάβει τον ρόλο της… πλαστικούρας και συντόνιζε τα περιβαλλοντικά δρώμενα των μικρών μαθητών, ενώ στο τέλος όλα τα παιδιά τραγούδησαν υπέρ της απελευθέρωσής τους από την κυριαρχία του πλαστικού στην καθημερινότητά μας.

Μετά το τέλος της εκδήλωσης πολλοί γονείς φρόντισαν να προμηθευτούν το βιβλίο της Μαρίας Καριωτάκη, στο οπισθόφυλλο του οποίου τονίζονται μεταξύ άλλων και τα εξής:

“Η Γη μας είναι πνιγμένη στα πλαστικά.
Η Πλαστικούρα έχει φροντίσει γι’ αυτό.
Χάρη στις πλαστικές δημιουργίες της, είναι η πιο αγαπητή διασημότητα του κόσμου.
Μια μέρα, όμως, εξαφανίζεται.
Όλοι την αναζητούν… Εκείνη έχει παγιδευτεί σε έναν τόπο όπου κανείς δεν τη θαυμάζει.
Εκεί συναντά τον Πέτρο και τη Λένα, δυο παιδιά που τη φέρνουν αντιμέτωπη με τις συνέπειες της αλόγιστης χρήσης του πλαστικού.
Θα καταφέρουν να την πείσουν ότι μπορούμε να ζήσουμε και χωρίς συσκευασίες και πλαστικά μιας χρήσης;
Θα αλλάξει η Πλαστικούρα, για να σωθεί ο πλανήτης μας;”.

Τα παιδιά τραγουδούν κατά της χρήσης των πλαστικών
Δεκάδες γονείς είχαν κατακλύσει το χώρο της εκδήλωσης

 

 

 

 ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content