Μεγαλοστομίες Σπίρτζη για τα έργα στην Κρήτη

Προεκλογικού χαρακτήρα ήταν οι ανακοινώσεις που έκανε σήμερα το μεσημέρι, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που έδωσε στα γραφεία της Περιφέρειας Κρήτης ο υπουργός Υποδομών κ. Χρ. Σπίρτζης, παρουσία του Περιφερειάρχη κ. Στ. Αρναουτάκη, βουλευτών και τοπικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Σπίρτζης είπε αρχικά ότι σε λίγες μέρες αναμένεται να παραδοθούν στο κοινό προς χρήση το τμήμα του ΒΟΑΚ Από τις Γούβες ως τη Χερσόνησο, ο δρόμος της Μεσαράς, η γέφυρα στο Χαμέζι και το έργο στον Αποσελέμη “που λύνει το πρόβλημα ύδρευσης δύο νομών για τρία χρόνια”, χωρίς αγωγούς διασύνδεσης, και πέταξε το μπαλάκι στους Δήμους που “πρέπει να φροντίσουν για την κατασκευή των δικτύων”.

Δεν παρέλειψε να εκφράσει την ικανοποίησή του για την ταχεία ολοκλήρωση των μελετών του ΒΟΑΚ που στη… δεύτερη φάση “θα αρχίζει από την Κίσαμο και θα φθάνει μέχρι τη Σητεία”. Και επιτέθηκε στη ΝΔ που θέλει ένα ενιαίο Βόρειο Οδικό Άξονα, επειδή, κατά την άποψή του, αυτή η πρόταση δεν είναι βιώσιμη αφού οι κυκλοφοριακοί φόρτοι είναι κάτω από το όριο χρηματοδότησης της Ε.Ε.

Για το θέμα της επιβολής διοδίων επέμεινε στην άποψή του ότι δεν θα πληρώνουν διόδια οι μόνιμοι κάτοικοι αλλά μόνο τα λεωφορεία, τα ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα και οι επισκέπτες της Κρήτης, δεν διευκρίνισε πάντως πώς θα… ξεχωρίζονται αυτοί.

Όσο για το ενδεχόμενο, να αλλάξουν τα πράγματα αν μετά τις εκλογές χάσει ο ΣΥΡΙΖΑ την εξουσία, ο κ Σπίρτζης περιορίσθηκε να πεί ότι είναι βέβαιος πως “θα κερδίσουμε τις εκλογές και θα συνεχίσουμε τα έργα του ΒΟΑΚ”.

Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης κ. Στ.Αρναουτάκης εξέφρασε ικανοποίηση για την οριστική χάραξη του ΒΟΑΚ που, όπως είπε, “βρίσκει σύμφωνη την Περιφέρεια”.

Ο κ. Αρναουτάκης τόνισε όμως στον κ. Σπίρτζη ότι πρέπει να δοθεί ιδαίτερη σημασία στο τμήμα του ΒΟΑΚ από τον Άγιο Νικόλαο μέχρι τη Σητεία γιατί το Λασίθι έχει αδικηθεί.

  • Μετά τη σημερινή σύσκεψη, η Περιφέρεια Κρήτης έδωσε στη δημοσιότητα την παρουσίαση του ΒΟΑΚ, όπως έγινε από τον Υπουργό Υποδομών-Μεταφορών  Χρήστο Σπίρτζη (ΣΑΜΙΩΤΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΔΙΠΛ. ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ M.Sc.ΕΙΔΙΚΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΥΠΟΔΟΜΩΝ & ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ 210 650 8941 , 6948247013) 

(ΠΑΤΗΣΤΕ τον σύνδεσμο)

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΟΑΚ final

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ