Μεγάλη θλίψη για την απώλεια του Γιάννη Περάκη

Ένας από τους πιο γνωστούς και αγαπητούς Ηρακλειώτες, ο επιχειρηματίας Γιάννης Περάκης, έφυγε αιφνιδίως σήμερα από τη ζωή σε ηλικία 73 ετών, βυθίζοντας στο πένθος την οικογένειά του και τους πολυπληθείς φίλους του. Οπως μάθαμε, τον πρόδωσε η καρδιά του σήμερα το πρωί. Υπέστη ανακοπή μέσα στο σπίτι του και ο θάνατός του ήταν ακαριαίος…

Ο Γιάννης Περάκης ήταν η προσωποποίηση της ευγένειας. Κύριος, με την πραγματική έννοια του όρου, φερόταν προς όλους με άψογη συμπεριφορά. Ήταν ένας καλοαναθρεμμένος άνθρωπος. Οι γονείς του ξεχώριζαν στην Ηρακλειώτικη κοινωνία. Ο πατέρας του από τους κορυφαίους ναυτικούς πράκτορες της Κρήτης και η μητέρα του, η αξέχαστη μεγάλη Κυρία του Λυκείου των Ελληνίδων Πιπίνα Περάκη, φρόντισαν να μεταλαμπαδεύσουν την ευγένεια που τους χαρακτήριζε και όλες τις αρετές τους, στο Γιάννη…

Εκείνος ήταν ανέκαθεν άνθρωπος έντιμος, αγωνιστής και πρωτοπόρος στο χώρο των επιχειρήσεων. Σε χρόνο ανύποπτο ίδρυσε τη μεγάλη εταιρεία πληροφορικής “INFO”,  που συνέβαλε αποφασιστικά στην ανάπτυξη της Πληροφορικής σε όλη την Κρήτη. Δυστυχώς όμως, η πρωτοποριακή αυτή προσπάθεια δεν άντεξε αργότερα την εισβολή των μεγάλων πολυεθνικών και μοιραία περιόρισε τη δράση της.

Εκτός από τις μεγάλες και ρηξικέλευθες επιχειρηματικές του πρωτοβουλίες, ο Γιάννης Περάκης διοχέτευσε τη δράση και τη ζωντάνια του και στα κοινά. Ιδιαίτερο και εντελώς ξεχωριστό ήταν το ενδιαφέρον του στα επιμελητηριακά, όπου επίσης διακρίθηκε για τους αγώνες του υπέρ του επιχειρείν. Την αγάπη του αυτή επιβράβευσαν επανειλημμένως τα μέλη του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, αναδεικνύοντάς τον διαρκώς στη διοίκηση του σημαντικού αυτού αναπτυξιακού φορέα.

Στην προσωπική του ζωή ήταν πάντα σοβαρός και αξιαγάπητος. Λάτρης των σπορ, και ιδιαίτερα του Τέννις, είχε δημιουργήσει έναν ευρύ κύκλο αφοσιωμένων φίλων, που τώρα αδυνατούν να πιστέψουν πως ο Γιάννης Περάκης δεν θα βρίσκεται πλέον στο πλάι τους… Δυστυχώς, η ηρακλειώτικη κοινωνία έχασε σήμερα ένα επίλεκτο μέλος της.

Όπως έγινε γνωστό, η κηδεία του θα γίνει την Τετάρτη και ώρα 13.00 στο νέο Κοιμητήριο.

Στην οικογένειά του, και ιδιαίτερα στα τρία παιδιά του, η “ΝΕΑ ΔΡΑΣΙΣ” απευθύνει εγκάρδια συλλυπητήρια.

 

Συλλυπητήρια Ανακοίνωση Υφυπουργού Πολιτισμού & Αθλητισμού – Βουλευτή Ηρακλείου κ. Λ. Αυγενάκη για την απώλεια του Γιάννη Περάκη

Με ιδιαίτερη θλίψη και συγκίνηση ενημερώθηκα για την απώλεια ενός ξεχωριστού ανθρώπου και φίλου, του Γιάννη Περάκη.

Ο Γιάννης Περάκης υπήρξε πρωτοπόρος στην επιχειρηματική δραστηριότητα του τόπου μας, κατέχοντας πάντοτε πρωταγωνιστικό ρόλο στις εξελίξεις.

Υπηρέτησε επί σειρά ετών ως αντιπρόεδρος το Επιμελητήριο Ηρακλείου, με πολλές μάχες στο ενεργητικό του, προσφέροντας παράλληλα με την δράση του ως στέλεχος της παράταξής μας. 

Αδιαμφισβήτητα, ήταν ένας επιτυχημένος επιχειρηματίας, ένας ιδιοφυής άνθρωπος, μα πάνω απ’ όλα ένας έντιμος φίλος. 

Τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.

Λευτέρης Κ. Αυγενάκης

 

Απαρηγόρητος ο στενός φίλος του Βαγγέλης Καρκανάκης

Απαρηγόρητος είναι σήμερα για την απώλεια του Γιάννη Περάκη, ο στενός φίλος του, Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ηρακλείου της ΝΔ Βαγγέλης Καρκανάκης, που έκανε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την ακόλουθη ανάρτηση:

 

 

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ