Μεγάλη οδύνη για την απώλεια του Δημήτρη Τζάνη

Σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσε στο Ηράκλειο σήμερα λίγο μετά το μεσημέρι, ένα θλιβερό και απίστευτο άγγελμα, για την απώλεια ενός πολύ γνωστού και αγαπητού συμπολίτη, του διακεκριμένου ζωγράφου Δημήτρη Τζάνη, που έφυγε αιφνίδια από τη ζωή μετά από καρδιακή εμβολή, σε ηλικία 69 ετών.

Ο Δημήτρης Τζάνης γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Ηράκλειο που αγαπούσε υπερβολικά. Ήταν γιός δυο γνωστών γιατρών, του Ιωάννη Τζάνη και της Μαρίας Μακαρώνα. Από νεαράς ηλικίας έδειξε έφεση προς τις τέχνες και ειδικά προς τη ζωγραφική, την οποία και ακολούθησε, επιδεικνύοντας ένα σπάνιο ταλέντο και μια ιδιαίτερη και αξιοπρόσεκτη τεχνοτροπία, που τον καθιέρωσε σε όλη την Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό.

Εκτός από τα εικαστικά, είχε έρωτα με το βιβλίο και αξιώθηκε να δημιουργήσει μαζί με την αγαπημένη του σύζυγο Κάλλια, το γνωστό βιβλιοπωλείο “Πράξις”, που για πολλά χρόνια αποτελούσε ένα ξεχωριστό ναό των γνώσεων.

Ανθρωπος ευαίσθητος και ευγενής, είχε παντού μόνο φίλους, οι οποίοι δυσκολεύονται σήμερα να πιστέψουν πως ο Δημήτρης έφυγε από τον κόσμο που τόσο αγαπούσε.

Υποδειγματικός οικογενειάρχης, λάτρευε την σύζυγο, τα δυο παιδιά του και το εγγονάκι του που δεν πρόλαβε να χαρεί όπως ονειρευόταν…

Η κηδεία του Δημήτρη Τζάνη θα γίνει αύριο Τετάρτη και ώρα 4 το απόγευμα, από τον ιερό ναό της Παναγίας Μασταμπά.

Η “ΝΕΑ ΔΡΑΣΙΣ” που αισθάνεται βαθιά οδύνη για την απώλειά του, απευθύνει εγκάρδια συλλυπητήρια στους οικείους του.

Κ.Τ.

 

 

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content