Ανυπολόγιστες ζημιές σε τρεις επιχειρήσεις από τη μεγάλη πυρκαγιά στις Μαλάδες – Ελικόπτερο στην κατάσβεση (φωτο – βίντεο)
Μάχη δίνουν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις στη φωτιά που ξέσπασε μετά τις 3 το μεσημέρι σε αποθήκη ξυλείας  στην περιοχή των Μαλάδων Ηρακλείου, πολύ κοντά σε επιχειρήσεις και στις εγκαταστάσεις του Βιολογικού Καθαρισμού.

Στην κατάσβεση συμμετείχε και πυροσβεστικό ελικόπτερο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πυρκαγιά ξεκίνησε από ξυλαποθήκη, η οποία έχει ήδη υποστεί πολύ σοβαρές ζημιές, ενώ τελευταίες αναφορές κάνουν λόγο για επέκταση της φωτιάς και σε διπλανή επιχείρηση με πλαστικά που επίσης έχει υποστεί σοβαρές ζημιές και σε μια τρίτη επιχείρηση ξυλείας.

Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για σχεδόν ολοκληρωτική καταστροφή στις τρεις προαναφερόμενες επιχειρήσεις.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία που έστειλε επί τόπου ισχυρές δυνάμεις ενώ πραγματοποιήθηκαν και ρίψεις από ελικόπτερο με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι η φωτιά τέθηκε οριοθετήθηκε  δύο ώρες μετά την έναρξη της χωρίς ακόμα να έχει κατασβεστεί.

Όπως μας λένε περίοικοι, η φωτιά ξέσπασε αρχικά στον προαύλιο χώρο μιας επιχείρησης (ξυλαποθήκη) που βρίσκεται στις Μαλάδες και επεκτάθηκε πολύ γρήγορα. Μάλιστα, όπως  είπαν ακούγονταν,διαρκώς εκρήξεις από άγνωστα υλικά που βρίσκονται στην περίμετρο της μεγάλης πυρκαγιάς.

Το σίγουρο είναι πως η φωτιά προκάλεσε μεγάλες καταστροφές σε τρεις τουλάχιστον επιχειρήσεις. Ωστόσο το μέγεθος θα φανεί αφού σβήσει και γίνει ορατό το μέγεθος των ζημιών που υπέστησαν οι επιχειρήσεις.

Οι ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις που έχουν σπευσει στις Μαλάδες, έχουν ως κύριο στόχο να περιορίσουν τη φωτιά πριν αυτή επεκταθεί σε παρακείμενες εμπορικές και βιομηχανικές επιχειρήσεις. Το έργο τους πάντως είναι πολύ δύσκολο, αφού έχει αναπτυχθεί σε μεγάλη περιοχή η  φωτιά.

 

 ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content