Μ. Μιχαηλίδης: Στόχος μας η παραγωγή πολιτισμού

Ελπιδοφόρα για τον Πολιτισμό της περιοχής χαρακτηρίζεται η μεγάλη ανταπόκριση που βρήκε η πρόσκληση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου κ. Μύρωνα Μιχαηλίδη προς τους καλλιτέχνες και τους καλλιτεχνικούς φορείς της περιοχής, οι οποίοι γέμισαν σήμερα ασφυκτικά την Πειραματική σκηνή του Πολιτιστικού Κέντρου.

Ήταν μια πρώτη συνάντηση γνωριμίας, με σκοπό να βρεθούν οι τοπικές καλλιτεχνικές δυνάμεις δίπλα στο Πολιτιστικό Κέντρο, καταθέτοντας τις απόψεις και τις προτάσεις τους, ώστε να δημιουργηθεί ευθύς εξ αρχής ένας ανοικτός, δραστήριος και παραγωγικός πολιτιστικός οργανισμός.

 

Όπως είπε, ανοίγοντας τη συζήτηση, ο Πρόεδρος της ΔΕΠΤΑΗ κ. Μηνάς Καπετανάκης, “θέλουμε το Πολιτιστικό να αποτελέσει φάρο Πολιτισμού για την πόλη μας, να σημαδέψει το Ηράκλειο στις δεκαετίες που έρχονται και να βοηθήσει τα παιδιά μας να γαλουχηθουν στην τέχνη, ώστε να γίνουν καλύτεροι άνθρωποι”.

Το λόγο πήρε στη συνέχεια ο κ.Μύρων Μιχαηλίδης που είπε χαρακτηριστικά ότι το Πολιτιστικό περιβάλλον δεν πρέπει να περιορίζεται μόνο στο Ηράκλειο, αλλά να συμπεριλάβει όλη την  Κρήτη. “Θα ήθελα, πολύ μελλοντικά, το Πολιτιστικό Κέντρο Ηρακλείου να μετονομαστεί σε Πολιτιστικό Κέντρο Κρήτης. Αυτό θα είναι επιτυχία”, τόνισε.

Ο κ. Μιχαηλίδης είπε ακόμη ότι σχεδιάζεται η καλλιτεχνική περίοδος έως το καλοκαίρι του 2020, με στόχο να δημιουργήσουμε δικές μας παραγωγές. Προανήγγειλε σύστημα ηλεκτρονικών κρατήσεων εισιτηρίων και όσο το δυνατόν περισσότερη εξωστρέφεια. Να ακουστούν οι απόψεις όλων των ανθρώπων της Κρήτης για να υπάρξει πραγματική πολιτιστική ανάπτυξη στον τόπο μας.

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ