Λαμπρός ο εορτασμός του πολιούχου του Ηρακλείου Αγίου Μηνά (φωτογραφίες)

Με ευλάβεια, κατάνυξη και συμμετοχή πλήθος κόσμου το Ηράκλειο τίμησε τον προστάτη και πολιούχο του Άγιο Μηνά.

Κλήρος, πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του τόπου, η Φιλαρμονική και πλήθος πιστών συμμετείχαν στις εορταστικές εκδηλώσεις που κορυφώθηκαν με την καθιερωμένη λιτανεία, τηρώντας όσο αυτό ήταν δυνατόν τα μέτρα κατά τις μετάδοσης του covid 19.

Oι σημερινές τελετές ξεκίνησαν στις 7 το πρωί όπου τελέστηκε Όρθρος και Τρισαρχιερατική Θεία Λειτουργία εις τον Ιερόν Μητροπολιτικόν Ναόν του Αγίου Μηνά προεξάρχοντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Λάμπης, Συβρίου και Σφακίων κ. Ειρηναίου. Εκ μέρους της Ιεράς Συνόδου μίλησε  ο Σεβ. Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου, Καστελίου και Βιάννου κ. Ανδρέας. Πριν το τέλος της Θείας Λειτουργίας τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση υπέρ των ψυχών των υπέρ πίστεως και πατρίδος ευκλεώς αγωνισαμένων και ενδόξως πεσόντων εν τις ιεροίς αγώσι τουΈθνους ημών επί τη συμπληρώσει 200 ετών από της ενάρξεως της Ελληνικής Επαναστάσεως του 1821.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ακολούθησε η λιτάνευση του Ιερού Λειψάνου και της Σεπτής Εικόνος του Αγίου μέσω των οδών Κυρίλλου Λουκάρεως, Κατεχάκη, Αργυράκη, Πλατείας Νικηφόρου Φωκά, Λεωφόρου Καλοκαιρινού και Αγίου Μηνά.

Χαρακτηριστικές είναι οι φωτογραφίες που εξασφάλισε η neadrasis.gr

 

 

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content